Menekülteket alkalmazna a Mercedes

2015. szeptember 07. 15:09

„A menekültek között sok a fiatal, jól képzett és motivált munkaerő, pontosan ilyen alkalmazottakat keres a Daimler” – mondta a cég vezérigazgatója, Dieter Zetsche a Bildnek. Zetsche szerint elképzelhető, hogy a menekülttáborban informálják majd a migránsokat, hogy miként tudnak munkát vállalni Németországban és a Daimlernél.

2015. szeptember 07. 15:09

Elképzelhetőnek tartja a Daimler vezére, Dieter Zetsche, hogy menekülteket alkalmazzanak a Mercedes-gyárakban. A Bild am Sonntag című lapnak adott interjújában Zetsche úgy fogalmazott: „A menekültek között sok a fiatal, jól képzett és motivált munkaerő, pontosan ilyen alkalmazottakat keres a Daimler.”

Mint mondta, lehetségesnek tartja, hogy a menekülttáborokban tájékoztassák a migránsokat arról, hogy hogyan vállalhatnak munkát Németországban, illetve a Daimlernél.

Zetsche szerint a bevándorlók lehetőséget jelentenek Németország számára, és pont úgy segítenek az életszínvonal megtartásában vagy emelésében, mint a néhány évtizede érkezett vendégmunkások – foglalja össze az interjút a Portfolio

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!