Megérte tüntetni: félmilliárd eurót kapnak a gazdák

2015. szeptember 08. 09:28

Kisegíti az EU a tej- és a sertéságazat gazdáit, akik az alacsony felvásárlási árak miatti tüntetésükkel megbénították hétfőn Brüsszel közlekedését.

2015. szeptember 08. 09:28

Félmilliárd eurós intézkedéscsomag tervét jelentette be az Európai Bizottság a tej- és a sertéságazat megsegítése céljából. A gazdák ugyanis uniós segítséget kértek az alacsony felvásárlási árak miatt a tej -és a hússzektorban. Tiltakozásukat az uniós agrárminiszterek üléséhez igazították.

Hétfőn megbénult Brüsszel közlekedése a tejtermelők tüntetése miatt. A belga fővárosban többezren követeltek uniós fellépést az alacsony felvásárlási árak ellen. Több százan traktorokkal érkeztek, sok francia és német gazda is részt vesz a demonstráción. A tüntetés résztvevői rendőrökre is rátámadtak. A hatóságok vízágyúval verték vissza a demonstrálókat az uniós negyedben – tudósít az Euronews.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Energetikus
2015. szeptember 08. 10:13
mikor ? - miröl ? - miért ? ... - osztják a pénzt legközelebb ... menetrend kellene - nem mehetünk egyszere ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!