A dánok gyakorlatilag lezárták a határt

2015. szeptember 09. 21:51

A dánok gyakorlatilag megszüntették az összes közlekedési lehetőséget Németország és Dánia között. A szárazföldön csak útlevél-ellenőrzés után lehet az országba bejutni, az autópályákat lezárták, a vonatok és a kompok nem járnak a két ország között.

2015. szeptember 09. 21:51

Dánia gyakorlatilag visszaállította a határellenőrzést a németországi határain, az autópálya forgalmát teljesen leállította – írja az MNO. Az északi államba belépni kívánóknak útlevél-ellenőrzésen kell átesniük. A dán vasútitársaság szünetelteti a vonatok közlekedést Németország és Dánia között. Emellett a kompok sem közlekednek a két ország között.

A dán autópályán több száz menekült gyalogol, hogy gyaloghidakon keresztül elérjék Svédországot. Őket a rendőrök igazoltatás után továbbengedték. A hatóságok két vonatot is feltartóztattak, amelyeken körülbelül kétszáz menekült utazik. Ők nem regisztráltak sem Magyarországon, sem Németországban. 

„Két vonatot állítottunk meg, egyet kedd este, egyet szerda délelőtt, és most érkezik a harmadik. Mindkét vonaton körülbelül száz migráns utazik, akik megtagadták, hogy a hatóságok regisztrálják őket és levegyék az ujjlenyomatukat, miután beléptek az országba. Elegendő rendőr van itt, akárhány napon keresztül fennmaradhat ez a helyzet” – közölte a rendőrség vezetője.

A videók és képek tanúsága szerint a menekültek Svédországba akarnak menni, a vonatokról nem akarnak leszállni, és újságírókkal akarnak beszélni. A hét elején, ahogy arról a Mandiner is beszámolt a bevándorlásellenes jobbközép kormány kampányt kezdett libanoni és török újságokban, hogy elriassza az útnak indulókat. Az országban felére csökkentették a bevándorlóknak járó segélyeket, és felgyorsították azok deportálását, akik nem kapnak menekültstátust.

A migránsok egyébként már hétfőn is vonultak, arról itt írtunk, és itt látható róla egy rövid videó.

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. szeptember 10. 11:23
Azért kicsivel könnyebb a szárazföldi határukat lezárni, mint nekünk a 170 kilométer hosszú szerb határt: http://dania.terkepek.net/dania-terkep.jpg
briganti
2015. szeptember 10. 11:14
Fasiszta, náci, kirekesztő, agresszív, erőszakos, diktatórikus............dánok!!!!! Lábbal tiporjátok az eu vivmányait! Ez is az Orbán miatt van! Meg a magyarok miatt!
berzsian56
2015. szeptember 10. 08:31
Mi a jó ég ez, valami menekült kívánságműsor? Ők akarják megmondani mit tegyen a befogadó ország? Egész Európát ellepik a papírok nélkül bujkáló csellengők.Csak London külkerületeiben kétszázezerre teszik azoknak a számát, akik papírok nélkül bujkálnak, munkájuk nincs és a feketegazdaságból, vagy bűnözésből élnek. Most ugyanez történik Németországban,Franciaországban, mindenütt. Akár hét nyocszázezres tömeg kerülhet ki a hatóságok látóköréből, akik apró lopásokból, bünözésből akarnak megélni.
hátakkor
2015. szeptember 10. 07:22
RIP Schengen, RIP Dublin III
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!