Torlasz, tűz: megint balhé van Calais-nál

2015. július 01. 19:19

A tengerészek az alagútban gumiabroncsokat égettek, annak bejáratától pár száz méterre pedig megpróbálták szétszedni a síneket.

2015. július 01. 19:19

A MyFerryLink francia komptársaság sztrájkoló dolgozói kedden ismét eltorlaszolták a Nagy-Britanniát Franciaországgal összekötő Csatorna-alagutat, nem csak a vasúti, de a közúti forgalmat is blokkolva - írja az Euronews.

 
A sztrájkolók azért aggódnak, mert az Eurotunnel három hajójából kettőt el akar adni a konkurens dán vállalatnak, ezzel mintegy 200 munkahely kerül veszélybe.
 
Az átkelni készülő utasok tanácstalanok, az ő gondjukkal nincs, aki foglalkozzon.
 
Egy hete már volt egy sztrájk, amin a MyFerryLink szakszervezete azt követelte, hogy a kormány gyakoroljon nyomást a Csatorna-alagutat fenntartó Eurotunnel csoportra, melynek tulajdonában állnak a társaság által üzemeltetett kompok.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. július 02. 15:00
Gondolom nem húszezer százalékos a haszon, ezért eladják a két hajót a dánoknak akiknek elég mondjuk tizenötezer százalék.
Csigorin
2015. július 02. 14:46
oke hogy sztrajkolnak, akkor ne menjenek a kompok. De az alagutakat, kozuti/vasuti forgalmat milyen jogon blokkoljak, es miert engedi ezt a rendorseg?? A sztrajk azt jelenti, hogy munkabeszuntetessel tiltakozol. Az, hogy a konkurenciat akadalyozod, kozutat blokkolsz rongalsz, az nem sztrajk, az koztorvenyes vandalizmus.
Spiler
2015. július 02. 08:32
Már megint az sebész orvosok.
kovinick
2015. július 01. 23:21
A franciáknál ez így szokás, szakszervezeti(komcsi) hagyomány - évszázadok óta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!