Moldávia kérni fogja felvételét az EU-ba

2014. szeptember 29. 08:25

A moldáv külügy- és európai integrációs miniszter bejelentette, hogy Moldávia jövőre kérni fogja felvételét az EU-ba. A korábbi miniszterelnök szeptember elején úgy vélekedett, hogy az ország 2020-ra tudja majd teljesíteni a csatlakozás feltételeit.

2014. szeptember 29. 08:25

Jövőre Moldávia kérni fogja felvételét az EU-ba – jelentette be Natalia Gherman külügy- és európai integrációs miniszter egy rádióinterjúban. Hangsúlyozta, hogy az ország külpolitikája már nem ingadozik kelet és nyugat között, hanem egyértelműen az EU-tagállamok Moldávia stratégiai partnerei – írja a 444.hu.

Moldávia egyébként a Független Államok Közösségének a tagja, de a miniszter azt mondta, ez csak gazdasági ügyekre érvényes, de a biztonsági és politikai ügyekről szóló találkozókon nem vesznek részt.

Vladimir Filat korábbi miniszterelnök szeptember elején azt mondta: Moldávia 2020-ra kész lesz az EU-ba való belépésre. Az ország júniusban írt alá társulási és szabadkereskedelmi megállapodást az EU-val. Ezzel kapcsolatban az orosz kormány akkor jelezte, hogy a megállapodás miatt sérülnek a Transznisztriában, Moldávia szakadár „köztársaságában” élők alapvető jogai.

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saceur
2014. szeptember 29. 11:56
Nem értem, hisz ők pont az orosz jólétben élnek, mégis miért akarnák az EU nyomorát és elnyomását? :D
pitypang1125
2014. szeptember 29. 10:25
He-he majd adnak nektek az Oroszok.
korona
2014. szeptember 29. 08:46
Ennek is a zsidók által pénzelt propaganda az oka.Ígérgetnek "amerikai életet", jólétet, bőséget, DEMOKRÁCIÁT. Próbálják menteni a dollárt minden eszközzel, - még ioldáviával is. Milyen jóindulatúak és jóakarók. Pedig a moldávok, talán értesültek a Majdánról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!