Mégis tilos a génmódosított burgonya az EU-ban

2013. december 13. 11:26

Ipari és termelési célokra, valamint takarmánynak korábban engedélyezte a génmódosított Amflora nevű burgonyát Brüsszel, ezt Magyarország megtámadta, az Európai Bíróság pedig most megsemmisítette ezeket a határozatokat.

2013. december 13. 11:26

Megsemmisítette pénteki ítéletében a luxembourgi Európai Bíróság az Európai Bizottság határozatait, amelyekkel Brüsszel engedélyezte az Amflora nevű génmódosított burgonya forgalmazását ipari és termelési célokra, valamint jóváhagyta azt is, hogy a krumpliból takarmány készüljön.

Az engedélyek értelmében az Amflora nyomokban élelmiszerekben és más takarmányokban is előfordulhatott. Az engedélyeket Magyarország támadta meg a luxembourgi bíróságon, arra hivatkozva, hogy a génmódosított krumpli veszélyt jelent az emberek és állatok egészségére.

A bírák ítéletükben azt állapították meg, hogy a bizottság súlyosan megsértette az engedélyezési eljárás szabályait, ezért a kiadott engedélyeket megsemmisítették.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2013. december 13. 17:31
Ezért megint szorulunk, hogy keresztbe tettünk egy multinak, aki mellényzsebből fizeti az Európa Bizottság néhány tagját...
Türelem
2013. december 13. 14:31
Kik ülnek az EU vezetésében, a Bizottságban,akik állandóan gáncsoskodnak hazánkkal szemben, hát Barroso és a többi fizetett lobbista.Erről szól ma az EU.
kukagyerek
2013. december 13. 12:42
Úgy látszik észbe kaptak! (részben)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!