136 év börtön várhat Bradley Manningre

2013. július 30. 22:02

A Wikileaks botrányt kirobbantó, jelenleg 25 éves amerikai katonát ugyan a legsúlyosabb vádpontban, az ellenséggel való együttműködésben nem találta bűnösnek a bíróság, de több más pontban, többek között kémkedésben igen.

2013. július 30. 22:02
Manningre, aki beismerte, hogy valóban ő juttatta el az amerikai diplomácia titkait tartalmazó óriási adatcsomagot az információs szabadságért küzdő Wikileaks csoportnak, akár 136 évnyi börtönbüntetést is kiszabhat a katonai bíróság. Az ítélet kihirdetése szerdán veszi kezdetét.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. július 31. 09:35
Sajnos, minden állam ezen az elven működik:szabad nekik minden bűnt elkövetni, mik a polgáraiknak tiltva van:ölni, elvenni a másét, és persze kémkedni, az EU-t lehallgató USA kivégezheti, aki ellene kémkedik.
heep
2013. július 31. 08:35
136 év börtön. Az az utolsó 36 év azért nagyon lassan telhet. Azt lesz igazán nehéz kibírnia szegénynek. Egyébként tipikus amerikai demokrácia. Az állam, a hadsereg minden aljasságot elkövethet. Ha meg valaki ezt leleplezi azt bevarrják élete végéig. Adu ászként használják a nehezen megfogható nemzetbiztonsági érdek, hazaárulás stb gumi fogalmakat. Az alapító atyák meg heves forgásba kezdenek a sírban.
Reeves
2013. július 31. 04:50
"Lebeg mert nincs levegő" :)))))))) A legszebb az a "tudós tanás" aki viziális kommunikációt (az meg mi a f..om??) tanít egy 12 évfolyamos iskolában, hogy aszondja: "őőő hát gondolom hogy kikerül a világűrbe, mivel hogy a Holdon nincs gravitáció" :))))))))))))) Most komolyan, ezeknek az idiótáknak a taníttatását kellene támogatni??? 15-20 éve egy értelmesebb 5.-ik osztályosnak több esze volt mint ezeknek a maguktól elszál bölcsészeknek
gudmen
2013. július 30. 23:25
sulyos, emebriség elleni büncselekményeket leplezett le..ez nem elég indok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!