Izrael légvédelmi rakétát tesztelt

2013. február 25. 10:17

Új légvédelmi elfogórakéta sikeres tesztjéről számolt be hétfőn az izraeli védelmi minisztérium.

2013. február 25. 10:17

A tárca a vele együttműködő amerikai hivatallal közösen fejlesztette ki a Nyíl 3 (Hec 3) névre keresztelt rakétát. Kipróbálásán a világ élvonalába tartozónak ítélték az új eszköz lehetőségeit és teljesítményét.

A zsidó állam háromszintű rakétapajzsot épít ki: a „Vaskupola” nevű rendszer rövid távról, 40 kilométernél közelebbről érkező rakétákat tud kilőni, a „Dávid parittyája” vagy „Varázspálca” nevű pajzs középtávú rakétákat semlegesít, hosszabb távon pedig a már egy évtizede használatra kész „Nyíl” rakéták feladata a védekezés. Utóbbiakat arra szánták, hogy nagy magasságban megsemmisítsék az Izrael felé tartó nagy hatótávolságú – izraeli feltételezés szerint várhatóan iráni és szíriai – rakétákat.

A sikeres teszt mérföldkő Izrael védelmi és támadó képességében a térség kölcsönös fenyegetései közepette” – állt a védelmi minisztérium közleményében. „Ez volt a több éve fejlesztett rendszer első vizsgája, de még további felméréseket kell végezni hadrendbe állítása előtt” – tették hozzá.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2013. február 25. 16:02
Izrael felé tartó nagy hatótávolságú – izraeli feltételezés szerint várhatóan ... és szíriai – rakétákat. Szíria és Izrael szomszédos országok. Az bizony nagy távolság!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!