Tüntetések a kijevi, szófiai és oslói magyar nagykövetségek előtt

2012. szeptember 04. 20:16

Magyarország kijevi, szófiai nagykövetsége előtt is tüntettek kisebb csoportok kedden a Gurgen Markarján örmény katona megöléséért életfogytiglanra ítélt Ramil Safarov Magyarország általi kiadása, illetve azerbajdzsáni szabadlábra helyezése ellen.

2012. szeptember 04. 20:16

A panarmenian.net örmény hírportál keddi híradása szerint a kijevi nagykövetség előtti megmozduláson társadalmi szervezetek tagjai, emberi jogi aktivisták és az örmény diaszpóra képviselői vettek részt. A tüntetők átadták a nagykövetségnek tiltakozó felhívásukat.

A szófiai magyar nagykövetség elé a bulgáriai örmény közösség tagjai vonultak tiltakozni. Átadták a magyar diplomáciai képviseletnek levelüket, amelyben „szégyenteljesnek” nevezték a magyar hatóságoknak azt a lépését, hogy – mint fogalmaztak – 3 milliárd eurós alkut kötöttek Azerbajdzsánnal.

Az oslói magyar nagykövetség előtt is tüntettek a panarmenian.net jelentése szerint még hétfőn. A résztvevők azt követelték, hogy a magyar kormány kérjen bocsánatot a gyilkos átadása miatt. Az említett forrás szerint Jeszenszky Géza nagykövet a tüntetők két küldöttét fogadta, akikkel megvitatta a kialakult helyzetet.

A hírportál a norvégiai örmény kulturális egyesületre hivatkozva azt írta, hogy a diplomata Magyarország támogatásáról biztosította az örmény népet, és elmondta: a magyar kormány csalódott Azerbajdzsán eljárása miatt.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lavor
2012. szeptember 04. 21:35
Kezd kissé komolytalanná válni ez az egész.
rogananti
2012. szeptember 04. 21:22
"Az említett forrás szerint Jeszenszky Géza nagykövet a tüntetők két küldöttét fogadta, akikkel megvitatta a kialakult helyzetet" Most már biztos a háború, a jeszenszki megszólalt.
Soma
2012. szeptember 04. 21:21
Jó lesz már abbahagyni a cirkuszt, "magyar" demokraták!
rogananti
2012. szeptember 04. 21:20
Nem kellene lemondania egy-két dilettáns külügyisnek aki ezt létrehozta? Akár az (ex)(márjó)komcsi külügyminiszterünknek? Amatőr, felkészületlen banda, a mi pénzünkön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!