Romániai népszavazás: Blaga szerint meghamisítják a számokat

2012. augusztus 02. 18:50

A kormányzó USL a számok meghamisításával akarja megakadályozni Traian Basescu államfőnek az elnöki hivatalba való visszatérését – jelentette ki csütörtökön Vasile Blaga, a PDL elnöke.

2012. augusztus 02. 18:50

A román kormányzó Szociál-liberális Szövetség (USL) a számok meghamisításával akarja megakadályozni Traian Basescu államfőnek az elnöki hivatalba való visszatérését – jelentette ki csütörtökön Vasile Blaga, a román Demokrata Liberális Párt (PDL) elnöke. A Basescut támogató politikai erő vezetője szerint a román belügyminisztérium kétszer is közölte már az aktualizált választói névjegyzékben szereplő személyek számát, és csak ma jelezte az alkotmánybíróságnak, hogy nem vállal felelősséget az adatok hitelességéért.

Vasile Blaga a román alkotmánybíróság döntése kapcsán – amely szeptember 12-re halasztotta a Basescu leváltásáról szóló népszavazás érvényessége ügyében való állásfoglalást – kifejtette: tiszteletben tartják a testület álláspontját.

Frissítés:

Nem idéz elő politikai bizonytalanságot a román alkotmánybíróság döntése, amely szeptemberre halasztotta a Traian Basescu leváltásáról szóló népszavazás érvényessége ügyében való állásfoglalást – jelentette ki csütörtökön Crin Antonescu, Románia ideiglenes államfője. Antonescu üdvözölte az alkotmánybíróság álláspontját. Szerinte ez az álláspont azon a meggyőződésen alapul, hogy a demokráciában minden szavazat számít. Antonescu szerint a döntés késése nem jelenti azt, hogy folytatódik a népszavazást megelőző választási kampány, és azt sem, hogy politikai bizonytalanság keletkezik. Mint mondta, a nemzetközi hitelezők legitim tisztségviselőkkel tárgyalhatnak.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Parasztvakítás
2012. augusztus 02. 19:29
Nincs itt semmi probléma,adják vissza Erdélyt,aszt mindjárt lesz még 60%-os,is az eredmény!!Segítünk mi a szomszédon!!
egysegelem
2012. augusztus 02. 18:59
Elindult az orbanosodas tolunk delre is. Sajnos ebben a regioban ez a hajlam, ezek a rossz reflexek megvannak a parokban, azok vezetoiben. Ezert kiemelt az EU felelossege csirajaban az elso felbukkano alkalommal elfojtani az antidemokratikus probalkozasokat, es ezert fog nagy arat fizetni Europa, amiert Orbannal elnezo volt, es elnezo ma is, hagyja tovabb az amokfutasat. A pelda, ugy latszik ragados, elobb utobb kezelhetetlen lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!