Humanitárius célú tűzszünetre lenne szükség Szíriában

2012. augusztus 22. 19:09

Egy-két órás, a sebesültek elszállítására elegendő tűzszünetet szorgalmaz a polgárháború sújtotta Szíriában a nemzetközi együttműködés, humanitárius segítségnyújtás és válságkezelés témakörében illetékes EU-biztos.

2012. augusztus 22. 19:09

Humanitárius célú tűzszünetet szorgalmaz a polgárháború sújtotta Szíriában Krisztalina Georgieva, a nemzetközi együttműködés, humanitárius segítségnyújtás és válságkezelés témakörében illetékes EU-biztos. Szerdai brüsszeli nyilatkozatában Georgieva úgy vélekedett: a jelenlegi helyzetben mind a damaszkuszi kormány, mind a felkelők számára az volna a legjobb, ha legalább a sebesültek elszállításáról lehetne gondoskodni, amihez egy-kétórás tűzszünetre van szükség.

Georgieva adatai szerint Szíriában ma legkevesebb két és fél millió embernek volna szüksége humanitárius segítségre. Az otthonukból elüldözöttek száma legkevesebb 1,2 millió – tette hozzá. A helyzet sokat romlott azóta, hogy Damaszkusz és Aleppó is megszűnt biztonságos hely lenni, ezért egyre többen az országhatáron kívül keresnek menedéket – fejtette ki.

Az EU-biztos szerint Libanonban, Jordániában és Törökországban egyre nagyobb gondot jelent a menekültáradat.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2012. augusztus 22. 20:36
legközelebb távolkülföldön járok, bizisten letagadom, hogy EU-állampolgár vagyok, ilyen töketlenséget... egyébként (és ne legyen igazam), de ezzel a napokban belengetett vegyifegyverkérdéssel szerintem már az amcsi beavatkozást készítik elő, a tripoli recept szerint (légtérzár + spec erők). közben Izrael meg megszórja Iránt, hogy ne tudják támogatni Aszadot.
Szadik_1
2012. augusztus 22. 19:40
Ez már a képmutatásnak a netovábbja. A nyugati vezérmédia levette a címlap elejéről Szíriát. A lázadók egyik vezetője elismerte, hogy Aleppo lakosságának a 70%-a a kormányt támogatja. Az Aleppo "szabadságáért harcolók" között alig van alappói, panaszkodnak a harcosok, rendszeresen eltévednek a városban. A nyugati média tudósítói közölték, hogy tegnap, először életükbenm találkoztak külföldi dzsihádistákkal Aleppóban. (A hsz-ek hónapok óta belinkelnek felvételeket az al-Ká'ida fekete lobogóját hordó harcolókról.) Csend van. A nyugati vezetők, együtt Szaúd-Arábiável Katarral és Törökországgal most vagy készülnek valami nagyobb dobásra, vagy elismerték, hogy a Szíriai háború nem "átfogó népi felkelés".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!