Csehországban terjeszkedik a MOL

2012. július 03. 20:28

A Mol Nyrt. megállapodást írt alá a Cseh Köztársaságban töltőállomásokat üzemeltető Pap Oil megvásárlásáról — közölte kedden a vállalat.

2012. július 03. 20:28

A Mol-csoport az akvizíció révén 0,7 százalékról közel 5 százalékra növeli részesedését a töltőállomás piacon a Cseh Köztársaságban. A magyar olajipari vállalat középtávon szerves növekedéssel és akvizíciókkal 10 százalékra tervezi növelni részesedését Csehországban.

 
Leányvállalata, a Slovnaft Ceska meglévő 25 töltőállomásával és a Pap Oil 124 töltőállomásával a Mol az akvizíció lezárását követően az ötödik legnagyobb benzinkúthálózat-üzemeltetővé lép elő a cseh piacon. 
 
Az akvizíció lezárására a szokásos tranzakciós előfeltételek teljesülése, például a versenyhatóság engedélyének megszerzése után kerülhet sor.

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2012. július 03. 20:57
Csak így tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!