Német konzervatívok: Ne vonjanak meg kohéziós támogatást Magyarországtól!

2012. június 13. 17:42

A CDU/CSU német pártszövetség törvényhozási frakciója szorgalmazza, hogy vonják vissza a Magyarországnak szánt kohéziós támogatások felfüggesztését kilátásba helyező döntést - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

2012. június 13. 17:42

Rogán Antal elmondta: szerdán megalakult a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának és a Bundestag konzervatív frakciójának közös munkacsoportja.

Az együttműködés első eredményeként a CDU/CSU frakció nyilatkozatban javasolja majd az uniós pénzügyminiszterek tanácsának, hogy támogassák az Európai Bizottság kezdeményezését a kohéziós támogatások részleges felfüggesztését kilátásba helyező döntés visszavonásáról – tette hozzá.

A munkacsoport német kezdeményezésre jött létre, a tervek szerint évente két ülésszakot tart. A munkacsoport szerdán két ülést tartott. Ezeken áttekintették a német-magyar gazdasági kapcsolatok, a magyarországi gazdasági folyamatok és a közös Európa-politika aktuális kérdéseit. A CDU/CSU képviselői „örömmel nyugtázták, hogy sikeresek a költségvetési hiány csökkentésére tett magyar erőfeszítések” - mondta Rogán.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2012. június 13. 18:20
Erre meg miért kell diszlájkolni? ?Kinek jó, ha megvonják a kohéziós támogatásokat? Mindegy, miről van szó, de ha a Fidesz szó elhangzik, vörös köd ül az agyakra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!