Brüno a pácban

2009. december 11. 14:45

Sacha Baron Cohent 110 millió dollárra perelte be egy palesztin férfi, akit filmjében terroristaként mutatott be.

2009. december 11. 14:45
Egy betlehemi üzlettulajdonos, Ajman Abu Aita 110 millió dollárra (20 milliárd forintra) perelte be a Brünót alakító Sacha Baron Cohent, amiért a Brüno c. filmjében egy terrorista szervezet, az al-Aksza Mártírjai tagjaként tüntette fel, írja a BBC. Az első tárgyalási napot várhatóan januárban tartják az ügyben.
 
A felperes ügyvédje egy washingtoni bírósághoz fordult, mivel a megbízója „köztiszteletben álló, keresztény és békeszerető ember, aki elutasítja az erőszakot", Cohen filmje viszont aláásta a tekintélyét. Az ügyvéd azt is közölte, Abu Aita semmiféle katonai tevékenységben nem vett részt, a film megjelenése előtt nem látta a vele készült jelenetet, és nem is hagyta jóvá. Azt is elmondta, Cohen állításával szemben az interjú felvétele nem egy titkos rejtekhelyen zajlott le, hanem egy szállodában, amit a stáb jelölt ki.
 
Nem ez Sacha Baron Cohen első ügye provokatív filmjei miatt: tavaly egy autóvezetés-oktató és két illemtantanár perelte be azt állítva, hogy a Borat stábja félrevezette őket, és a kiutalt honorárium helyett nagyobb summát szerettek volna kikényszeríteni közreműködésükért.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!