Összeomlott a Lufthansa informatikai rendszere: káosz van a német reptereken

2023. február 15. 13:10

A késések mellett járatokat is törölnek majd.

2023. február 15. 13:10
null

A frankfurti repülőtérről az összes járatot átirányították máshova, miután szerda reggel összeomlott a Lufthansa informatikai rendszere. A hiba komoly fennakadásokat okozott a német légiközlekedésben: Frankfurtban az összes repülőgép-parkolóhely megtelt.

A Frankfurtba érkező gépeket Münchenbe, Nürnbergbe, Kölnbe és Düsseldorfba irányítják át. A légitársaság nyilatkozata szerint a hibát egy építkezésen zajló munka idézte elő. Úgy tudni, hogy a Deutsche Telekom több optikai kábelét vágta egy kotrógép.

A Lufthansa összes belföldi járatát törölték, az utasokat pedig arra kérték, válasszanak más közlekedési alternatívát. Szerdán reggel óta nem mennek többek között a beszálláshoz szükséges informatikai rendszerek, a német híradások szerint nagy erőkkel próbálják orvosolni a meghibásodást.

 

Nyitókép: ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2023. február 16. 13:42
Német belügy mucikáim! S jól leszarjuk! Vödörszén!
kaffogó hebrencs
2023. február 15. 21:53
Milyen szomorú véletlen IT probléma... röhögtek egy jót a Kremlben.
ujferi
2023. február 15. 20:48
Ezek már nem németek, csak beszélnek németül is ....
Senki Alfonz
2023. február 15. 20:13
Anyagi veszteség most nem fogja érni a kábelt átvágó céget, mert a németeknél egy kapavágás sincs biztosítás nélkül, tehát a kárt a biztosító megtéríti. Viszont ez a cég nem kap több megbízást Németországban, hacsak nem kurvanagy német cég!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!