A Légió Hungária tagjára támadtak a Nyugati pályaudvaron

2023. február 09. 14:53

Lipták Tamás közösségi oldalán mesélte el, hogyan próbálták meg paprikaspray-vel lefújni.

2023. február 09. 14:53
null

Lipták Tamás állítása szerint vélhetően Nyugat-Európából érkezett szélsőbaloldaliak támadtak rá. A Magyar Jelen tudósítása szerint arra gyanakszik, hogy támadói a Becsület Napja elleni demonstrációk miatt Magyarországra érkezett nyugat-európai antifasiszták voltak.

„Épp a Nyugatiban szálltam fel az egyik Debrecen felé tartó vonatra, amikor észrevettem, hogy egy fiatalember állt meg a peronon és a vonat irányába fotózott. Ilyet máskor is láttam, nem nagyon érdekelt” – kezdte beszámolóját. Lipták azzal folytatta, fél perc múlva egy ellenőr kinézetű lány társaságában szállt fel,

„aki egy paprikaspray-t vett elő és az arcomba próbálta fújni”.

Az elkövetők állítása szerint ezután elszaladtak, ám utánuk ment, ekkor látta, hogy nem ketten, hanem legalább tízen voltak és a Nyugati bejárata felé sietnek. Az aktivista nem gondolja, hogy a megtámadása előre eltervezett akció volt, inkább véletlenek összjátéka.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2023. február 11. 09:21
A Népligetnél emberkedjenek, meccs időben.
Dobrevita
2023. február 10. 09:29
A greenwashing és a pinkwashing mintájára már ilyen is van: Faschismwashing: fasiszta módszereket alkalmazó és ideológiát valló politikai terror szervezet.
Tarpibp
2023. február 09. 19:47
Szarházibalfaszok ha csak egy kicsit is olyanok lennének a jobboldali emberek, mint amilyennek tartják őket ezek a semmirekellő, léhűtő, balfasz fiatalok, akkor már lámpavason lógnának.
néhai Ch.Pilot
2023. február 09. 18:10
H a l á l minden úgynevezett "antifasisztára", akik valójában sokkal inkább hasonlítanak a fasisztákra, hiszen nem tűrnek el semmilyen más véleményt, a történelmet pedig megpróbálják meghamisítani. Pláne h a l á l a más országból ideérkezőkre, akiknek végképp semmi közük sincs hozzánk. Terrorizálják a büdös k... édesanyjukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!