Újabb Leopardokat kapnak az ukránok

2023. február 23. 20:11

Tíz darab Leopard 2-t küld Spanyolország a megszállt országnak.

2023. február 23. 20:11
null

Spanyolország tíz Leopard 2 típusú harckocsit ad hamarosan Ukrajnának – jelentette be Pedro Sánchez spanyol kormányfő csütörtökön Kijevben, miután tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Sánchez megerősítette Margarita Robles védelmi miniszter korábbi nyilatkozatát, miszerint Spanyolország hat harckocsit ad Ukrajnának, de hozzátette, hogy a jövőben ez a szám tízre növekszik.

– fűzte hozzá Sánchez az ukrán elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Zelenszkij üdvözölte a Leopárdok szállítását

Zelenszkij örömmel vette a tényt, hogy Spanyolország is csatlakozott azon országok koalíciójához, amelyek ilyen típusú harckocsikkal látják el az ukrán hadsereget. Megjegyezte, hogy már zajlik ukrán katonák kiképzése Spanyolországban a harckocsik használatára.

– fűzte hozzá Sánchez, aki nem zárta ki, hogy az Ukrajnának adott Leopard harckocsik száma még tovább nőhet.

Az ukrán elnökkel folytatott megbeszélése előtt a spanyol kormányfő felkereste a Kijev megyei Bucsát és Irpinyt, azokat a településeket, ahol az orosz hadsereg tavaly súlyos atrocitásokat követett el. „Bucsa és Irpiny megmutatják Putyin barbárságának sebeit és hegeit. Oroszország nem nyeri meg ezt a háborút. Egész Spanyolország Ukrajnával van” – folytatta Sánchez.

***

Nyitókép: Sergei SUPINSKY / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2023. február 27. 09:33
Ukrajnát a sok fegyverrel be is lehet temetni. Minden fegyverhez ki kell képezni a fegyverforgatót is (többnyire nem Ukrajnában). Lehet, hogy ezek a fegyverek szolgálnak a koporsóra dobott rögként.
Weltumsegler Jonatán
2023. február 24. 13:24
Robert C. Castel: " 10 Leopárd csak homeopátia." Ráadásul jellemzően azon csúcstechnika nélkül kapják, ami harckocsivá teszi a Leopárdot. És ott a kapcsolódó logisztikai rémálom: lőszer, legénység, szerviz...
Szuper
2023. február 24. 11:10
Ha így folytatják idővel tényleg ki fog pusztuli a uki-muki banda! Én már csak a III. világháborút várom! Ha így meg nemsokára el is kezdődik! Hajrá!!
Haus Fiegl
2023. február 24. 09:19
Meg, meg, meg!!! Legyen okuk az oroszoknak irtani az ukranokat! Kerek egy kavet! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!