Magyar cégeket is várnak az emirátusi fejlesztési programba

2023. február 20. 20:26

A RAM Investment együttműködési lehetőséget kínál a közép-kelet-európai régió vállalatainak.

2023. február 20. 20:26
null

Rashid Bin Ahmed Al Maktoum sejk, a dubaji uralkodó család tagja bejelentette, hogy együttműködési lehetőséget kínál a közép-kelet-európai régió vállalatainak. Az üzletember RAM Investmenten cégén keresztül az „Operation 300 Billion” elnevezésű nemzeti fejlesztési programban való részvételre buzdította többek között a hazai vállalatokat.

A Haszon magazin emlékeztet, hogy az emirátusok két évvel ezelőtt indította el 10 éves átfogó stratégiáját, melynek célja, hogy az ipar váljon a fenntartható nemzetgazdaság motorjává. A beszédes elnevezés, az „Operation 300bn” utalás a program fő célkitűzésére, vagyis arra, hogy

a szektor hozzájárulását a GDP-hez a jelenlegi 133 milliárdról, 2031-re 300 milliárd dirhamra (32 ezer milliárd forintra) növelje és megszilárdítsa az elmúlt öt évtizedben elért kiemelkedő növekedést, javítsa az üzleti környezetet, valamint fenntartsa a jólétet az országban.

A sejk egy nemzetközi konzorciumot bízott meg, hogy átvilágítsa és tanácsokkal segítse a potenciális vállalkozásokat.

Az újonnan létrehozott konzorcium három ügyvédi irodából áll Dr. Boros Árpád András vezetésével. Az általa vezetett Dr. Boros Árpád András Ügyvédi Iroda a közép-kelet-európai régió energia-, pénzügyi és befektetési szektorára szakosodott. A konzorcium tagja a CERHA HEMPEL – amelynek ügyvezető partnere Dr. Polauf Tamás – széles körben ismert ügyfélközpontú és egyéni igényekre szabott tanácsadói megoldásairól.

A nemzetközi ügyvédi irodának több évtizedes tapasztalata van a nemzetközi versenyjog, a kereskedelmi tranzakciók és más vállalati ügyek terén. A harmadik partner az SOG Ügyvédi Iroda, mely az elmúlt néhány évben a balkáni régió legjelentősebb beruházási projektjein dolgozott, Milan Samardžić alapító partner vezetésével.

A lehetőség azért lehet igazán fontos a hazai vállalatoknak, mert a program segítségével üzleti lehetőségekre tehetnek szerint az Öböl-menti államban: új exportpiacok nyílhatnak meg előttük és profitálhatnak az ország ipari- és technológiai expanziójából.

Nyitókép: Giuseppe CACACE / AFP

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. február 21. 07:55
"Magyar cégeket is várnak az emirátusi fejlesztési programba " Na, akkor megint megszabadul a magyar pár ezer mrd - tól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!