Nincs megállás: az osztrák Die Presse is Orbán Viktor évértékelőjével foglalkozik

2023. február 19. 17:33

Az ukrán-orosz háború, az uniós szankciók és az energiaválság jegyében zajlott Orbán Viktor magyar miniszterelnök évértékelő beszéde Budapesten. Orbán a 2023-as évet a legveszélyesebbnek minősítette a rendszerváltás óta – írja az osztrák Die Presse.

2023. február 19. 17:33
null

A beszéd tartalmát ecsetelve a lap kifejtette: Orbán 2022 sikereként azt könyvelte el, hogy Magyarország ki tudott maradni az ukrajnai háborúból. A magyar miniszterelnök szerint a fegyverszállítások és a szankciók miatt Európa így is belesodródhat a konfliktusba, pedig szerinte jelenleg Oroszország nem jelent valós veszélyt Magyarországra és a kontinensre.  

A Die Presse külön kiemelte a beszédből, hogy Magyarország számára fontos a NATO-tagság, de azt is, hogy

Orbán szerint a NATO védelmi szövetség, és nem pedig háborús.

Orbán Viktor Ausztriát is szóba hozta a beszédében, a Die Presse érthető okokból ezzel külön foglalkozott. „Szögezzük le, hogy a NATO-tagság létfontosságú Magyarország számára. Túlságosan keleten, a nyugati világ keleti szélén vagyunk ahhoz, hogy lemondhassunk róla. Beljebb persze könnyebb lenne, Ausztria és Svájc példáját követve mi is eljátszadozhatnánk a semlegesség gondolatával, de a történelem ezt a luxust nem adta meg nekünk” – mondta Ausztriával kapcsolatban Orbán Viktor.

Az osztrák lap külön kiemelte a miniszterelnök azon megjegyzését, miszerint: „Értjük, hogy az ukránok megpróbálják elhitetni Európával, hogy az oroszok nem állnak meg az Atlanti-óceánig, de ezt a fenyegetést a magyarok nem veszik be.” A Die Presse – némileg sajátosnak mondható – interpretációjában a magyar miniszterelnök ebben a mondatban

Orbán: 2022 volt a legnehezebb, 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta

Hetekkel ezelőtt vált biztossá, hogy ismét a szokásos időpontban, február közepén tart évértékelőt Orbán Viktor. A miniszterelnök ezúttal is a Várkert Bazárban fog beszélni, a mikrofonpróba már pénteken meg is volt. Az esemény 15 órakor kezdődik.

 

Nyítókép: MTI/KozsticsákSzilárd

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2023. február 20. 16:36
Ez a Freund gyerek küzd a pofonért, de előbb-utóbb meg is fogja kapni, ha elég szorgalmas. Idióta barma a drága anyukájának..
Sanka
2023. február 20. 12:11
Az sem normális, aki azt állíja
JoeJoiner57
2023. február 20. 08:39
Félreértés ne essék, én nagyon kedvelem a mandinert, és nagyon fontos feladatnak tartom azt, hogy különböző pártállású cikkeket, véleményeket add közre magyarul, az objektív tájékoztatás érdekében. Nos, ezzel a mondattal van egy kis problémám: A Die Presse ... interpretációjában a magyar miniszterelnök ... "fenyegetéssel vádolta meg Ukrajnát". Elképzelhető, hogy a Die Presse a cikk tartalmát időközben megváltoztatta, de pillanatnyilag ott ez áll: Ungarns Premier ... wirft der Ukraine "Irreführung" vor. Magyarul: A magyar miniszterelnök Ukrajnát "megtévesztéssel" vádolja. Ez azért másképp hangzik.
Vakfolt
2023. február 20. 08:20
"A Die Presse – némileg sajátosnak mondható – interpretációjában a magyar miniszterelnök ebben a mondatban „fenyegetéssel vádolta meg Ukrajnát”" Van nekik egy ilyen szótáruk, fellapozzák a "ténymegállapítás" szócikket, ahol az van: használata baráti esetben az igazság kimondása, ellenségeinknél fenyegetéssel megvádolás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!