Vége a bormámoros durrogtatásnak: betiltják a piás vadászatot Franciaországban

2023. január 09. 19:18

Szigorítanak a franciák.

2023. január 09. 19:18
null

Franciaország betiltja az alkoholos befolyásoltság alatti vadászatot – írta meg a Politico. A lap beszámolt arról, hogy az intézkedés egy új kormányzati terv része, amely szigorúbb vadászati szabályokat hoz létre. A bejelentést egyébként hónapokig tartó heves vita előzte meg. 

Kormányrendeletben

új bírságot hoznak létre a túlzott alkoholos befolyásoltság alatt történő vadászat szankcionálására,

egy szélesebb körű kormányzati vadászati terv részeként – mondta Bérangère Couillard francia környezetvédelmi miniszter, a vidéki Loiret megyében tartott beszédében.

A francia szenátus jelentése szerint a súlyos balesetet szenvedett vadászok 9 százalékának alkohol- vagy kábítószertesztje pozitív.

A vadászattal kapcsolatos balesetek számának növekedése miatt a nyilvánosság, a környezetvédelmi szervezetek és a pártok részéről érkező egyre nagyobb nyomás ellenére a francia kormány elutasította a szigorúbb javaslatokat, mint például a vadászat teljes betiltását egy napra a hétvégeken. 

Nyitókép: Pixabay
 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2023. január 10. 23:34
https://www.dailymotion.com/video/x12wib
Tuners
2023. január 09. 22:20
Kulcsszó itt a TÚLZOTT. :D French style.
Akitlosz
2023. január 09. 21:17
Magyarországon is felülreprezentáltak a piások a vadászok között. Az öldöklést könnyebb elviselni részegen.
mgyfree
2023. január 09. 19:41
De azért részegen lhet majd autókat gyujtogatni vagy az már diszkrimináció
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!