A legtöbb szavazó nem akarja, hogy Biden újrázzon 2024-ben

2022. november 09. 07:45

Még a demokraták jelentős része sem indítaná újra a regnáló elnököt az exit poll szerint.

2022. november 09. 07:45
null

A képviselőjelöltekre szavazók több mint kétharmada nem akarja, hogy Joe Biden elnök újra induljon a 2024-es választáson – derült ki az Edison Research által a CNN és ​​más hírhálózatok számára készített országos exit poll korai eredményeiből. Tíz független szavazóból több mint hét és tíz republikánus szavazóból nagyjából kilenc mondta azt, hogy nem akarja, hogy Biden részt vegyen a 2024-es elnökválasztási kampányban.

Tízből kevesebb mint hat demokrata szavazó gondolja úgy, hogy indulnia kellene.

Tíz független szavazóból hat kedvezőtlenül ítéli meg Bident, és körülbelül ugyanennyien helytelenítik elnökként végzett munkáját. Ugyanakkor, némileg ellentmondásosan csak minden tizedik szavazónak van kedvezőtlen véleménye az elnökről, és valamivel többen helytelenítik a munkáját. A republikánusok szavazói közül tízből több mint kilenc kedvezőtlenül ítéli meg Bident, és helyteleníti az általa végzett munkát.

Ami Donald Trump volt elnököt illeti, a független szavazók kétharmada és tízből több mint kilenc demokrata szavazó kedvezőtlenül ítéli meg őt. A republikánusok szavazóinak valamivel több mint háromnegyede azonban kedvezően ítéli meg.

A független szavazók a választók körülbelül egynegyedét teszik ki,

míg a demokrata szavazók nagyjából egyharmadát, a republikánusok pedig valamivel több mint egyharmadát teszik ki a választóknak, írja a CNN.

Nyitókép: Nicholas Kamm / AFP

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2022. november 09. 22:05
Vajon a Fuggerék szarosgyuriját akarják e a választok?
Dezsőke
2022. november 09. 16:46
Európának saját lábára kell állnia
Aerion
2022. november 09. 12:38
A legtöbb szavazó nem akarja, hogy Biden újrázzon 2024-ben ------------------------------ Mindig ezek a súlyos pontatlanságok, barátaim. A valósághoz közelebb álló cím az alábbi: 'A legtöbb é l ő szavazó nem akarja, hogy Biden újrázzon 2024-ben'
LancelotDuLac
2022. november 09. 12:38
Trumpot már nem jegyzik sehol xDDDDDDDDDDDDDDD Biden pedig nem fog újra indulni, ha nem Kamala Harrist fogják inditani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!