Osztrák kancellár az árampiaci helyzetről: Le kell állítanunk ezt az őrületet!

2022. augusztus 28. 19:31

Karl Nehammer azt javasolta vasárnap, hogy az Európai Unió válassza le az elektromos áram árát a gáz áráról, és vezessen be ársapkát az áramdíjakra.

2022. augusztus 28. 19:31
null

Karl Nehammer úgy fogalmazott, muszáj csökkenteni az áramszolgáltatás díjait, mert „nem szabad hagyni, hogy minden nap Vlagyimir Putyin döntsön az európaiak helyett”.

 

– értékelte a helyzetet az osztrák politikus, aki szerint csak európai szintű megoldással lehet megfékezni az energiapiaci helyzetet. 

Nehammer kijelentette, valamit tenni kell végre, a piac jelenlegi formájában nem fogja magát korrigálni. Ausztria gázellátása jelentős mértékben függ az orosz piactól, viszont az elektromos áram nagy részét megújuló energiaforrásokból állítják elő. A Reuters hírügynökség megjegyezte: Ausztriában sokan egyre inkább értetlenül figyelik, hogy az energiapiacon az áram és a gáz ára mégis szorosan összefügg.

– szögezte le a kancellár.

(MTI)

Nyitókép: Alex Halada/AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fklara
2022. augusztus 30. 21:12
Orbán Viktor már regen mondta ezt, hogy le kell választani az áramot a gázról, aztan mindig neki lesz igaza...
lendvaiildiko
2022. augusztus 30. 13:18
Meg van a BIO és IGAZÁN ZÖLD elektromosság, kis tökéletesítés után, s Putyin megadja magát és Szibériába vonul: https://www.youtube.com/watch?v=q-c9EKq233g Elektromos angolna. 1 angolna akár 860 V /1 A áramot képes termelni. Még kicsit kellene dolgozni a folyamatos áramtermelésen, de majd sorba kell őket kötni...
zuriktodor
2022. augusztus 29. 10:19
Ezt nem a Putyin döntötte el így, hanem Európa csodálatos intelligenciájú vezetői.
Ödenburger
2022. augusztus 29. 09:56
Ja, hogy az áram árában nem érződik az előállítási energiahordozómix, hanem azok közül mindig a leggdrágább (esetünkben a gáz) határozza meg? (Ha a fogyasztó azt is hajlandó megfizetni, akkor fizesse azt, a többi termelő meg jobban jár) Ez viszont de facto árkartell. Ilyenkor hol vannak a versenyhivatalok, hogy kényszerítsék a termelőktől a kereskedőkig a többletárban érdekelteket az árszint méltányos kialakítására?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!