Bírák egy csoportja beperelte az Európai Tanácsot

2022. augusztus 28. 21:27

Problémának látják, hogy Brüsszel úgy hagyta jóvá a lengyel helyreállítási programot, hogy közben még sok a megoldatlan kérdés a lengyelországi jogállamisággal kapcsolatban.

2022. augusztus 28. 21:27
null

Eljárást kezdeményezett az Európai Tanács ellen négy, európai bírókat tömörítő szervezet, ugyanis szerintük a brüsszeli intézmény úgy hagyta jóvá a lengyel helyreállítási programot, hogy „közben még sok a megoldatlan kérdés a lengyelországi jogállamisággal kapcsolatban” – írja a HVG.

Érvelésük szerint a testület úgy hagyta jóvá a pandémia utáni helyreállítási programot, hogy 

nem vette figyelembe az Európai Bíróság ítéleteit, és ezzel kárt okozott a lengyel bíróknak és az európai jogrendszernek.

Varsó egyelőre egy centet sem kapott még a tájékoztatás szerint, azonban a bírók azt állítják, az EU által kért engedmények nem elégségesek ahhoz, hogy valóban helyreálljon a lengyelországi jogállamiság, és biztosítva legyen az igazságszolgáltatás függetlensége.

Nyitókép: Nicolas Economou/AFP

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. augusztus 29. 14:03
Természetesen jogos jogilag egy ilyen beadvány. És az alapvetésnek tartom hogy én mint a Kismacska Simogató társaság elnöke fogok dönteni az ügyben. Nekem van a leghosszabb bajszom. Pont.
SzabóGéza
2022. augusztus 29. 12:08
Itt lenne az idő, a független európai bírói kar függetlenségének felülvizsgálata!!! Ez tarthatatlan, ahogy most működnek!!!
pitypang1125
2022. augusztus 29. 10:56
Ha van eszük a Lengyeleknek, simán visszatartják az eu-részére beszedett vámokat, adókat, egésszen addig, még nem kapják meg a közös hitelből ami jár.
yazoo.tributary
2022. augusztus 29. 10:48
Elsőre azt olvastam hogy "Birkák egy csoportja..." - ez sem lenne meglepő amúgy...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!