Az észtek hivatalosan is kitiltották az oroszokat

2022. augusztus 19. 17:17

Már turisták sem kaphatnak vízumot.

2022. augusztus 19. 17:17
null

A tallinni vezetés csütörtökön hivatalosan is megtiltotta az orosz turisták belépését. A döntés értelmében orosz állampolgárok turisztikai, üzleti, sport- vagy egyéb més célú utazási vízummal sem léphetnek be Észtország területére. A döntést az ukrán-orosz háborúval indokolták. A háború kezdetekor több európai állam leállította a vízumok kiadását orosz állampolgároknak. Az észtek döntése azért is rendkívüli, mert a korábban kiadott vízumokra is vonatkozik, azok sem érvényesek, így azokkal sem lehet belépni. 

Diplomatavízummal, rokonlátogatás vagy humanitárius célból továbbra is be lehet lépni. Lauri Läänemets észt belügyminiszter csütörtökön kijelentette, hogy a tilalomra azért volt szükség, mert Oroszország Ukrajna megszállásával pont azokat az európai értékeket és szabadságjogokat támadta meg, amelyeket az orosz állampolgárok az EU-országokba utazva szeretnének élvezni.

Nem kaphatják meg azt a magától értetődő szabadságot, hogy élvezhessék ugyanazon európai értékek és szabadságok által kínált lehetőségeket, amelyeket az Európai Unió képvisel”

– indokolt Läänemets az észt közszolgálati csatorna szerint.

Kapcsolódó

Miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt nyilatkozta, hogy nem kellene engedni orosz állampolgároknak a beutazást nyugatra, Kaja Kallas észt miniszterelnök is hasonló nyilatkozatot tett. Az Oroszországgal szomszédos balti állam vezetője Twitterén így fogalmazott: Állítsuk meg a turista vízumok kiadását oroszoknak. Európa meglátogatása előjog, nem emberi jog. Bővebben...

Nyitókép: Alexander Drozdov/AFP 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Joke
2022. augusztus 20. 15:09
Indul az újabb hülyeséghullám!
Magyarvagyoknemturista
2022. augusztus 19. 23:33
Észtországban kitört a jogállam! Csak arra adjanak valami észszerű magyarázatot hogy az orosz túristák kinek is ártottak?
Erdőmester
2022. augusztus 19. 20:56
Az észtek is meghibbantak? Miről tehet egy orosz mezei túrista, egy sportoló? Érthetetlen viselkedés!
elfújta az ellenszél
2022. augusztus 19. 19:49
'' ... ország ... megszállásával pont azokat az európai értékeket és szabadságjogokat támadta meg, amelyeket a ... állampolgárok az EU-országokba utazva szeretnének élvezni'' Akkor meg is van a formula, amivel kitilthatunk minden afgánt Magyarországról, a többiekről nem is beszélve. Egy afgán állampolgár mire fel akar európai szabadságjogokat élvezni nálunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!