MSZP-s képviselő: Pénzügyi körök, spekulánsok és akár Soros György is nyerészkedhet a forinton

2022. július 08. 18:52

„A sors iróniája” – fogalmazott Vajda Zoltán.

2022. július 08. 18:52
null

Vajda Zoltán szocialista országgyűlési képviselőt az ATV Start műsorában kérdezték a forint árfolyamáról és az inflációról. A költségvetési bizottság élére kinevezett szocialista Vajda Zoltán a műsorban azt mondta,

a sorsnak az az iróniája, hogy most pont azok a pénzügyi körök, akik ellen ez a kormány szóban harcol, hogy a spekulánsok, akár Soros György is tudnak most nyerni a magyar forinton és a magas kamatokon”.

Péntek reggel közölte a Magyar Nemzeti Bank és a KSH a júniusra vonatkozó inflációs statisztikáját. A jegybank előzetes várakozásai szerint további emelkedést jelzett előre a májusi 10,7 százalékos inflációs adathoz képest. Az előzetes számítások szerint 11-12 százalék környékére tették az áremelkedés ütemét.

Háborús infláció vagy gazdasági háború – milyen Magyarország helyzete a válságban?

Nézzük meg közelebbről azt a 11,7 százalékos inflációt. Elemzésünk.

Nyitókép: atv.hu 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2022. július 10. 13:58
Azért nem kell nagy közgazdasági zseninek lenni ahhoz, hogy megértse valaki, hogy ilyen jellegű spekulációt csak gyenge fizetőeszköz ellen érdemes csinálni. Minél sebezhetőbb a forint, annál nagyobb a valószínűsége, hogy shortolni fogják. Ha erős gazdasági alapja lenne, akkor stabil, kiszámítható, a többi hasonló pénznemmel együttmozgó lenne. Így, hogy 12 éve folyamatosan tudatosan rontják, lassan elvesztette a támaszait, már könnyű a szőnyeget kell kihúzni alóla. Mit érdemel az aki a fejét önként beteszi a hurokba?
MZperXXL
2022. július 10. 10:26
A BKV jegyvásárlási oldalát meghekkelőket börtönnel fenyegetik, aki a gazdaságnak és 10 (15) millió magyarnak a forint rángatásával kárt okoz, meg nem szankcionálják? Valami egyensúly kellene, kérem...
foldizs
2022. július 09. 14:16
"Egy év alatt csak a török líra és az argentin peso esett nagyobbat, az utolsó három hónapban pedig a chilei devizát leszámítva nem találni gyengébbet a forintnál."
rókabácsi
2022. július 09. 12:57
magukból indúlnak ki! tolvaj banda! mindig a gazdagoktólelveszik és szétosztják! oszt jő a nihil!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!