Rezsiharc, Böjte-ügy, Új-Oroszország, kata és atlétikai vb – itt az új Mandiner!

2022. július 21. 08:00

Miért szükséges az átlag felett fogyasztókra „ráengedni” a piaci energiaárakat? Levágja-e Vlagyimir Putyin az orosz gázról Németországot? Interjú Maróth Gáspárral, korszakváltás az amerikai legfelsőbb bíróságon és Maladype Színház a ma megjelent Mandinerben!

2022. július 21. 08:00
null

Miért szükséges az átlag felett fogyasztókra „ráengedni” a piaci energiaárakat? Hogyan érinti a lakosságot az intézkedés? Mi a helyzet az európai színtéren? Milyen politikai következményei lehetnek az energia-veszélyhelyzet kihirdetésének? Többek között ezeket a kérdéseket jártuk körül címlapos összeállításunkban, amelyben Németh Szilárdot is megkérdeztük a részletekről. 

„Egyszerre nem lehet jólétet is akarni és megvalósítani a zöldálmokat a dzsungeléletmód elterjesztéséről” – írja vezércikkünkben, az Első karakterben Szilvay Gergely. 

Közélet 

Hol tart a haderőfejlesztés? Valóban közeledik az orosz–ukrán háború Magyarország határaihoz? Miért nem lesz újra sorkatonaság? Ezekről is beszéltünk Maróth Gáspár védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárral közélet rovatunkban, aki szerint a regionális geopolitikai helyzet az eszkaláció irányába halad. 

A liberális sajtó és baloldali politikusok azonnal a népszerű szerzetesnek ugrottak, amint kiderült: Böjte Csaba egyik alkalmazottja szexuálisan molesztált tizenöt fiút a rábízottak közül. Összeállításunkban, amelyben Csaba testvért is megkérdeztük, az ügy körülményeivel foglalkozunk.

Knopf Alexandra, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója Jakab Péter bukásáról és a Jobbik hanyatlásáról ír publicisztikájában.

Külhon & Külföld

Esély nyílhat arra, hogy a történelmi Magyarország legkisebb megyéjének, Tornának egykoron pompázatos vármegyeházája régi fényét visszakapva kulturális központtá váljon – külhon rovatunkban Weiszer Gáborral, a Torna Vármegye Polgári Társulás elnökével beszélgettünk. 

A lassan változó frontvonalak mögött az orosz hatalom lépésről lépésre berendezkedik az Ukrajnától elfoglalt területeken – körképünket külföld rovatunkban olvashatják.

A rovatban a német energiaválságról olvashatnak összeállítást, a publicisztikát Leimeiszter Barnabás írta a brit miniszterelnök-castingról.   

Precedens & Makronóm

Június utolsó napján ért véget az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Bíróságának ítélkezési éve – precedens rovatunkban mérleget vontunk az elmúlt időszakról.

A kata tíz évvel ezelőtti indulásakor a gazdaság fehérítését célozta meg, mára viszont több kárt, mint hasznot hozott az államkasszának. Adószakértő segítségével elemeztük a nagy hullámokat verő törvénymódosítást makronóm rovatunkban.

Sport

Miközben a világ az amerikai Eugene-ben zajló szabadtéri atlétikai világbajnokság csillagaira figyel, mi már javában az egy év múlva Budapesten rendezendő vébére koncentrálunk. Elkészül-e határidőre az új atlétikai centrum? Lehet-e telt ház, és lesz-e történelmi magyar vébéarany itthon? Deutsch Pétert, az esemény előkészítéséért és lebonyolításáért felelős Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük sport rovatunkban.

Meta, Élet és Utolsó figyelmeztetés 

Nyelvészekre, filozófusokra és antropológusokra ma nagyobb szükség van, mint valaha – állítja George Anders közgazdász, akinek könyvét Böszörményi Nagy Gergely ajánlja sorozatában.

Balázs Zoltánnal beszélgetni olyan, mint leckét kapni arról, milyen a valódi szabadság és függetlenség. A Maladype Színházat több mint húsz éve vezető színész-rendezővel Élet rovatunkban beszélgettünk.

A rovatban programajánlóval készültünk, a tárcát Hegyi Zoltán írta.

A lapot záró Utolsó figyelmeztetés rovatban Névai Gábor ír arról, hogyan támad Nyugatról a kommunizmus napjainkban. 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. július 22. 14:35
"Összeállításunkban, amelyben Csaba testvért is megkérdeztük, az ügy körülményeivel foglalkozunk." Állítólag őszig nem nyilatkozhat a sajtónak, amíg a rend "vizsgálódik". Addig "le van tiltva a sajtó". A mandiner nem sajtó? Vagy a rend mégsem vizsgálódik?
somatic335 - Legyetek bátorak
2022. július 21. 08:55
Nincs szükség áramimportra a lakossági ellátáshoz, és nincs ok arra, hogy az azonnali tőzsdei árakhoz igazítsák a lakossági tarifákat, így hatszorosára tolják fel a villanyszámla összegét. Ha így lesz, azon az állami MVM Csoport mellett Mészáros Lőrinc érdekeltsége nyer majd, a költségvetésbe pedig azért dől majd a pénz, mert az emelkedő tételekre is ráhúzzák a 27 százalékos áfát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!