Videón, ahogy Polgár Judit egy madridi parkban legyőzi az ötszörös sakkvilágbajnokot

2022. július 03. 08:31

A magyar sakkozó percek alatt felülkerekedett ellenfelén, Magnus Carlsent-en.

2022. július 03. 08:31
null

Szombat este került fel a Youtube-ra egy videón, amelyen az látható, hogy egy madridi parkban Polgár Judit pár perc alatt úgy megforgatja a 32 éves norvég sakkvilágbajnokot, Magnus Carlsent-t, hogy az ötszörös címvédő végül feladta a játszmát.

Feltehetőn nem véletlen futottak össze

A 444.hu felidézte, hogy bár a 45 éves magyar sakkozó 2015-ben visszavonult a versenyzéstől, „specialitása” a világbajnokok megverése: összesen tizenegy férfi világbajnokot győzött már le klasszikus vagy rapid sakkban.

A portál a videó kapcsán arról írt, hogy jelenleg Madridban zajlik a sakkvilágbajnokjelöltek nyolcas tornája, ahol azt döntik el, hogy ki lesz Carlsent kihívója.

Vészforgatókönyveket gyárt a Nemzetközi Sakkszövetség

Hozzátették, Carlsen korábban azt közölte, hogy csak Alireza Firouzjával, a francia színekben versenyző iráni „csodagyerekkel” hajlandó megmérkőzni, mert a többiek játéka nem érdekli, és inkább lemond a címéről, sőt a visszavonulását is belengette. A Nemzetközi Sakkszövetség, a FIDE már vészforgatókönyveket gyárt arra az esetre, hogyha a norvég versenyző valóban nem lenne hajlandó címmeccset vívni a hivatalos jelölttel – írta a 444.hu.

Kapcsolódó tartalom

A sakkban következménye van a tetteknek – Polgár Judit a Mandinernek

Polgár Judittal a játék terápiás hatásáról, a csúcsok meghódításáról és a mesterséges intelligencia mélységeiről beszélgettünk. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

 

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csjanos
2022. július 04. 10:59
....szerintem ez a kis móka legalább 10-10 ezer dollárba került a szervezőknek..
simonvitéz
2022. július 03. 20:35
Óriási gratulációm! Azért Carlsent ilyen meccsen se könnyű ám megverni.
BlancoAgilon38
2022. július 03. 15:06
Gratulálok! Nagy sakkozó még mindig.
Finale*
2022. július 03. 13:59
Kedves Judit nagyon buszkek vagyunk rad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!