Orosz szamizdat csatorna faggatná Orbán Viktort

2022. július 30. 14:01

Alekszej Venegyiktov a “Zsivoj Gvozdgy” (Eleven Szög) vezetője nézőinek már jelezte, megpróbálják elérni a magyar miniszterelnököt.

2022. július 30. 14:01
null

Kérdés-válaszos videót csinált a betiltott orosz csatorna, a Zsivoj Gvozdgy vezetője, Alekszej Venegyiktov. Az egyik kérdés az volt, kikkel csinálnának legszívesebben interjút, amire a szerkesztő kijelentette, hogy Orbánnal és Aleksandar Vucic szerb elnökkel is nagyon szívesen interjúznának, majd hozzátette, dolgoznak is ezen. 

A bejelentkező azért igényelte Orbán véleményét, mert az újságíró korábban olyan európai vezetőkkel beszélgetett a videócsatorna adásaiban, akik erősen bírálták Putyin rendszerét. Venegyiktov harminc évnél hosszabban volt az Ekho Moszkvi rádió főszerkesztője, egészen addig, míg a rádiót be nem zárta a tulajdonos Gazprom az ukrajnai támadás után.

Venegyiktovot ezek után durva támadások érték és a hatóságok külföldi ügynökké nyilvánították. Kollégáival együtt létrehozta az Eleven Szög YouTube-csatornát. Rengetegen – alkalmanként 300-400 ezren - nézik a kritikus műsorokat, amelyek elsősorban háttéranyagot szolgáltatnak a napi történésekhez.

Oroszországban hivatalosan továbbra sincs háború, csak különleges hadművelet folyik. Tilos a konfliktusról olyan információkat közölni, amelyek nem azonosak hivatalossal.

Nyitókép: Kirill Kudryavtsev/AFP

 

 

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2022. július 31. 15:50
Gyerekkoromban kisfalumban pont ilyen ijesztő volt a rabbi.
Haus Fiegl
2022. július 31. 08:30
Jesszus de randa kazar-zsido. Mondjuk ebben a korban nagyjabol mar mind ilyen...
wwcsaba
2022. július 30. 23:40
Ez nem az ukránszopó RTL klub csatorna.
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. július 30. 23:00
De majd Orbán nyilatkozik ilyen jött ment konnektorba hugyozó hajléktalannak?!!! Ne vicceljünk már! Faggassa a szellemekkel kezet fogót, a szigeti szélfújt hajút, az anyakocát, na ők passzolnak ehhez a kocsmatöltelékhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!