„Egy olyan erős közösség jön létre, amely máshol nem található meg" – elstartolt az MCC Feszt!

2022. július 28. 20:00

Elstartolt az MCC Feszt, ahol a szórakozás mellett megannyi szakmai program várja a magyar fiatalokat.

2022. július 28. 20:00
null
Veszprémy László Bernát
Veszprémy László Bernát

Az első MCC Feszt tavalyi sikereit követően az immár megyei jogú város, Esztergom újra a zenei és szakmai programok kavalkádjává változik, hiszen megkezdődött a második MCC Feszt. Már a fesztivál első napján nagy tömeg gyűlt össze a városban, a szakmai program megkezdődése előtt Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója és Hernádi Ádám, a város polgármestere tartott beszédet. 

Szalai kifejtette, a korábbi érdeklődés sokszorosát tapasztalták idén az MCC Feszten. Bár sok fesztivál van Magyarországon ilyenkor, de ez az egyetlen, ahol a fesztivál mellett a tehetséget ünnepeljük.

Az egész MCC Feszt a magyar tehetségek vendéglátásáról szól – mondta az MCC főigazgatója. Rengeteg kerekasztal-beszélgetés, érdekes gondolat, szakmai programok várják a fiatalokat. „Egy olyan erős közösség jön létre, amely máshol nem található meg" – jellemezte az MCC Fesztet Szalai.

A fesztivál célja – azon túl, hogy jól érezzük magunkat –, hogy tanulunk, közösen gondolkodunk Magyarországról, Európáról és a világról.

Az MCC főigazgatója megköszönte az együttműködést Esztergom városának, amely a magyar kereszténység szakrális központja, a legrégebbi magyar város, s így megfelelő helyszíne egy ilyen fesztiválnak. 

Hernádi Ádám polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a a tavalyi évhez hasonlóan élettel telik meg a város. „Nem csak kulturálisan, de turisztikailag is megtelt a város" – mondta, hozzátéve, külön öröm, hogy a főszervezők biztosítják a lehetőséget, hogy a helyi szolgáltatókat bevonják a szervezésbe, sőt az esztergomi fiatalok részt vehetnek a fesztivál lebonyolításában.

A polgármester megjegyezte, a fesztivál alkalmából megtisztították a város zöld területeit, és 

a fesztivál után is vissza várja a magyar fiatalokat Esztergom. 

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője arról szólt, hogy Esztergomot történelme kiemeli a többi város közül, ezért is méltó helyszíne az egyedülálló MCC Fesztnek, amely a kötetlen szórakozás mellett az előttünk álló kihívásokat is előtérbe helyezi – többek között ez adja különlegességét.

„Hazánk legtartalmasabb eseményéről van szó” – tette hozzá a képviselő.

Esztergom a képviselő szerint a legalkalmasabb hely a fesztiválra, hiszen látott már török dúlást, volt már főváros, és főleg a katolikus vallás hazai központja. 

Az MCC Feszt különleges, hiszen a kötetlen szórakozás mellett ezekre az értékekre fókuszál 

– tette hozzá a képviselő.

Fotó: MCC

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2022. július 29. 05:55
Az MNB alapítványok működése törvénytelen. A demokratikus intézményrendszer kijátszása. A keletkező árfolyamnyereség a költségvetésé, a költségvetés pedig a Parlament felügyelete alatti közösségi célok kiadásainak fedezetét képezi. Ahogy természetesen a veszteséget sem az MNB finanszírozza a vagyonából, hanem az állam. Gondolom, azért kellett létrehozni, hogy kárpótolják az elnökét, amiért kitúrták a pénzügyi kulcspozícióból, és mert V. Orbán császár belső kamarilla-politikájának ez felel meg. EZ az MCC szórakoztatása. Elszórakoznak a közösség pénzén.
kunfia
2022. július 28. 21:40
"Kedves Elvtársak! Beszámolóm a május 15-i választási győzelemmel és az ezzel kapcsolatos problémákkal foglalkozik. A választásról azt mondotta a párizsi rádió, hogy temetési menetben vonult fel a lakosság az urnákhoz és lényegében hasonlóképpen írt róla a reakciós kapitalista sajtó. Ebben az esetben nyugodtan elmondhatjuk: a kutya ugat, a karaván halad. A májusi választás a magyar demokráciának és benne Pártunknak egyik legfényesebb győzelme volt, amelyet felszabadulásunk óta kivívott. Győzelmünk külpolitikai összetevői közt az első helyen kell megemlítenem a Szovjetuniót, amelynek a háború utáni gazdasági újjáépítésben elért hatalmas eredményei csak úgy, mint következetes békepolitikája, nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar dolgozó tömegek a Népfront és Pártunk felé fordultak. Minél jobban elmélyülnek a magyar demokrácia gyökerei, annál inkább tudatosodik a széles tömegekben az összefüggés a Szovjetunió sikerei és a mi eredményeink között. A Szovjetunió minden sikere egyszersmind a mienk is és ez megmutatkozott most a választások alkalmával. A kínai kommunisták felszabadító harcának nagyszerű eredményei, amelyek éppen a választást megelőző hetekben bontakoztak ki s amelyekből az ingadozók is megérthették, hogy a békefront és az emberi haladás hívei világszerte erősödnek - szintén jelentékeny mértékben hozzájárultak győzelmünkhöz. A választási siker belső összetevői között elsőnek eddigi politikai eredményeinket kell említenem, a munkásosztály vezette dolgozó nép győzelmét, a reakció vereségét s azt, hogy az erőviszonyok e gyökeres megváltoztatása lassan, de biztosan átment a dolgozó nép tudatába. Ez nemcsak azt jelentette, hogy a választások megszilárdították a munkás-paraszt szövetséget és Pártunk vezető szerepét, hanem azt is, hogy a munkás-paraszt szövetségen belül megszilárdult a munkásosztály vezetése. Most már a széles dolgozó tömegek előtt nem szorulnak magyarázatra az ipari munkásság elévülhetetlen érdemei, amelyekkel a felszabadulás óta eltelt időben száz és száz alkalommal beigazolta, hogy Pártunkkal az élén kiérdemli a vezetést. Ebből a szempontból a választás még külön az ipari munkásságnak és Pártunknak nagy győzelme és újabb tényezője népi demokráciánk megerősödésének. A munkásosztály vezető szerepének megerősödésével együtt erősödött a rendszer tartósságába vetett hit, a biztonságérzet, a nyugodt, békés termelés és javulás állandóan felfelé menő vonalának tudata."
RasPutin
2022. július 28. 20:59
„Egy olyan erős közösség jön létre, amely máshol nem található meg" Hány ezer milliárd adóforintból?
FeketeFehér
2022. július 28. 20:48
Ez egy fizetett hirdetés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!