Punnany Massif, Brains, geopolitikai nagyágyúk és buli hajnalig: indul a 2. MCC Feszt!

2022. július 28. 07:00

Ma nyitja kapuit Esztergomban a második MCC Feszt, a szervezők pedig rögtön a nyitónapra erős felhozatalt állítottak össze. Mutatjuk, mi várja a résztvevőket!

2022. július 28. 07:00
null
Vágvölgyi Gergely
Vágvölgyi Gergely

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén második alkalommal is megrendezik a Mathias Corvinus Collegium nyári fesztiválját, az MCC Fesztet. A kulturális- és közélet nagyágyúit, hazai és külföldi sztárelőadókat, valamint a könnyűzene fenegyerekeit felvonultató háromnapos esemény csütörtöktől újra tömegeket vonz Esztergomba.

Idén több helyszínen, egyebek mellett a most debütáló, a Prímás-szigeten kialakított MCC Szigeten várják a látogatókat. A fesztivál tíz helyen, hat színpaddal fogadja az érdeklődőket. Az Edu sétány kiállítói már csütörtökön 10 órától nyitják sátraikat és várják az első fecskéket. A hivatalos program csütörtökön 15 órakor startol: a Széchenyi-téren felállított MOL Nagyszínpadon Hernádi Ádám polgármester és Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója nyitja meg a fesztivált.

Aztán nincs megállás…

A megnyitó után azonnal megmerítkezhetünk a közéleti beszélgetések egyik legjobbjában: a nagyszínpad első szakmai programja az aktuális geopolitikai tájat elemzi külföldi előadókkal. A fesztivál vitaindítóján megszólal Jaime Nogueira Pinto portugál történész és politikai író, akinek ügyfelei között találjuk a legnagyobb portugál bankokat. Mozambiki biztonsági cége többek között Dél-Afrika legnagyobb vízerőmű-projektjéért felel. Hozzá csatlakozik Arta Moeini nemzetközi politikai teoretikus, az Institute for Peace & Diplomacy (IPD), egy nemzetközi ügyekkel foglalkozó agytröszt kutatási igazgatója, akinek jelenlegi kutatásai középpontjában az ideológia szerepe áll a nyugati külpolitikában a többpólusú nemzetközi rendszer felemelkedésével összefüggésben, amely egyben a posztliberális és civilizációs politikai rendek felé való fordulást is jelenti. Kettejüket egészíti ki Patrick Deneen amerikai konzervatív politikai filozófus, vagy – ahogy ő fogalmaz – „katolikus kommunitárius”, gondolkodása ugyanis közelebb áll az európai tradicionalizmushoz, mint a főáramú amerikai jobboldalhoz. Meglátása szerint a mély emberi kapcsolatok és a közösséghez tartozás érzése teszi boldoggá az embereket, így a felvilágosodás sikere, vagyis, hogy az emberek szabad és önmegvalósító egyének, éppen ellenkezőleg hat, azaz hozzájárulhat a függőségek fokozódásához, a magány és depresszió terjedéséhez, valamint az öngyilkosságok növekvő arányához. 

Kezdődnek a koncertek

Ha már nagyszínpad: csütörtök délután (17:00) itt lép fel Wolf Kati, majd a Cloud9+. 20 órakor kezd a Random Trip, 21:30-kor pedig Brains koncerten bulizhatnak a résztvevők.

Az MKB Bank színpadon is a zenéé a főszerep: délután az Ullie nyitja a színpad fesztiválprogramját, hogy aztán 18 órától a Margaret Island, aztán a Manuel, majd T.Danny szórakoztassa a tömeget. A színpad legnagyobb csütörtöki dobása a Punnany Massif: ők 22:30-kor kezdik a koncertet. 

A Mindszenty Színpad a Duna partján, a Bazilika alatt festői környezetben várja a koncertlátogatókat. Itt is 17 órától indul a fesztivál, amikor a Sour Lips lép a deszkákra, utánuk a Rézeleje Fanfárosok, a Magyar Banda, az Ed Is On, valamint a Szivák Zsolt akusztik koncert adja a programot. 

Buli hajnalig

Az MCC Arénában akkor indul a buli, amikor a többi színpad zár: 23:30-kor lép fel Metzker Viktória, egy órával később az év DJ-je, Yamina, hajnalban pedig a „legafteresebb” DJ, a Mizu? szülőatyja, Pixa vezeti a bulit. 

Az elővételes Feszt pass-ok már elfogytak, a helyszínen azonban lehet még jegyeket venni az MCC Fesztre. A teljes programkínálat ide kattintva böngészhető, alább pedig térkép segítségével mutatjuk, mit hol találnak az Esztergomba érkezők. 

A Mandiner stábja folyamatos tudósításokkal, interjúkkal jelentkezik majd a három napos fesztiválról. 

Ilyen volt a tavalyi fesztivál - a Mandiner videóösszeállítása az 1. MCC Fesztről


 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
okoskodó fórumlakó
2022. július 28. 12:57
Punnany Massif??? Javaslom még Péterffy Bori, Lovasi András, Czutor Zoltán és a 30Y meghívását. Megáll az eszem...
MintaPedagógus
2022. július 28. 10:30
Nevezett "zenekarok" java része libsi propagandát szemérmetlenül toló, homokosokkal túltelített mocsok. Súlyosan eltévedt gondolat, hogy az unalmas háttérbeszélgetésekre, előadásokra ellenséges, ámbátor népszerű zenekarokkal csalogatnák be a fiatalságot. Ehelyett érdekfeszítő programokra, fiatalok számára befogadható lelki-eszmei táplálékra lenne szükség.
B I L
2022. július 28. 08:53
A lényeg, hogy dolgozni ne kelljen , azt is home officba, hogy hidat foglalni és fesztiválozni legyen erejük.
drágabolgárúr
2022. július 28. 08:33
Konzervatívnak címkézett ultralibsi rendezvény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!