Ausztriának nagyon nem tetszik, hogy a gáz és atomenergiát zöld energiaforrásnak minősítették

2022. július 06. 18:06

„Greenwashingnak” érzik, a döntést az Európai Bíróságon szeretnék megtámadni.

2022. július 06. 18:06
null

Ausztria megtámadja az Európai Unió azon döntését, amely szerint a gázt és az atomenergiát a zöld és fenntartható átmeneti energiaforrások közé sorolná – írta meg a Sky News. A lap idézte Leonore Gewesslert, az osztrák klímavédelmi minisztert, aki szerint különösen az Ukrajnában dúló háború miatt nem használhatnak most „greenwashing” technikákat az atomenergiát és a fosszilis gázokat érintő beruházásokhoz.

– tette hozzá. 

Mindez azután történt, hogy az Európai Parlament visszautasította az Európai Bizottság úgynevezett energiataxonómiai döntésének blokkolását.

– mondta, s hozzátette, hogy országa más tagállamokat is a szövetségesévé akar tenni.

Nyitóképen: Tihange-i erőmű. Fotó:  Eric Lalmand / BELGA / AFP

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ebalint
2022. július 07. 19:24
Ezek is éppen olyan ótvarosak, mint voltak mindig is. Talán a migránsok helyrerázzák a maradék agyukat...
Rocktoberi
2022. július 07. 00:43
Támadják meg az osztrákok az anyukájukat a ravatalon! Szarházi, tetű népség. Mintha csak Ausztria létezne egyedül az Európai Unióban.
zabszem
2022. július 06. 23:55
Érthető Ausztriának nyilván nem tetszik a versenyképességének csökkenése.... :))
No comment no cry
2022. július 06. 21:57
Megvilágosodtam: Ausztria Fekete-Győr álomországa, ahol a napelem az atomerőmű. "Az 1970-es években épített Zwentendorfi atomerőmű (németül: Kernkraftwerk Zwentendorf) Ausztria egyetlen atomerőműve. A létesítmény már közvetlenül befejezés előtt állt, amikor egy népszavazás megtiltotta az országban az atomenergia használatát. Az erőmű egyetlen kilowattórányi elektromos energiát sem szolgáltatott 2009-ig, és azóta naperőműként működik. " https://hu.wikipedia.org/wiki/Zwentendorfi_atomer%C5%91m%C5%B1
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!