Irak is érdeklődött az L-39NG kiképzőgépek iránt

2022. június 08. 20:18

Az ország védelmi minisztere a Csehországban található, magyar tulajdonban lévő repülőgépgyárban tett látogatást.

2022. június 08. 20:18
null

Látogatást tett Juma Inad védelmi miniszter és delegációja a Csehországban található, magyar tulajdonban lévő Aero Vodochody repülőgépgyárban, érdeklődve egyes repülőgép-típusok beszerzéséről – számolt be a Portfolio a Jetfly portálra hivatkozva.

A cikkben kitértek arra, hogy az iraki delegáció az L-39NG repülőgépek egyik prototípusát tekintette meg, illetve tárgyalt az L-159-esek modernizációjáról és az OMNIPOL Csoporttal való kereskedelmi kapcsolatok elmélyítéséről is.

Irak összesen 12 darab L-159-est üzemeltet, illetve szolgálatban tartanak még 34 darab F-16-os vadászgépet is.

A gépek pilótáinak kiképzéséhez lehet jó választás az L-39NG-k beszerzése

– mutatott rá a portál.

Hozzátették, L-39NG kiképzőgépeket Magyarország is vásárol, összesen 12 darabot. Egy része ezeknek felderítési célokat fog szolgálni.

Nyitókép: 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csányi Gyuri
2022. június 08. 23:06
2020 májusában a szlovákiai Penta befektetési cégtől az Aero 100%-os tulajdonrészét a Magyarországon bejegyzett AERO Investment Partners Zrt vásárolta meg, amelynek 51%-ban Tombor András magyarországi üzletember, 49%-ban a csehországi AERO International s.r.o. a tulajdonosa. Utóbbi cég a hadiipari technológiák kereskedelmével és projektek finanszírozásával foglalkozó, Richard Háva üzletember és vállalkozó érdekeltségébe tartozó Omnipol csoporthoz tartozik. A tulajdonosváltást követően az Aero operatív irányítását az Omnipol végzi
airmax
2022. június 08. 21:58
Más értelmesebb embereknek.. - magyar mérnökök által fejlesztett intenzív betegápolási modulok kerülnek az Embrser kc 390-esekre.. - Az embraer tudásközpontot nyitott magyarországon. -az aero vidochody l39ng gépekre cseh és magyar fejlesztésben új képességeket fognak illeszteni.. Nem tudni, de feltehetően a magyar vadászgépekre, és más repülőgépekre is használható ötödik generációs sisakot és annak szoftverét fogják az l39ng alkalmaznu.. - magyarország benne van az európai következő generációs harci helikopter fejlesztésben.. - Műholdas digitális katonai fejlesztésekre közös céget csinált a rheinmetall és a 4ig. És sorolhatnám még vég nélkül... Maróth Gáspár okosan kiválló érzékkel lépésről lépésre viszi előre a legfejletteb haditechnikák meghonosítását a várárlások mellett.. Érdemes odafigyelni rá és tájékozódni... Erre a világ primitív barmai addíg érnek el agyilag... - Lölö bennevan he..? Normális embernek egy betonvasat kell szúrni az agyába, hogy az ilyenek szellemi képességeire sűllyedjen...
RasPutin
2022. június 08. 21:02
Lölő már tulaj a repülőgép gyárban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!