Tüttő Kata az energiahelyzetről: Sok változást várunk az emberektől

2022. június 29. 09:11

Karácsony Gergely helyettese hetek óta arról beszél, hogy spórolnia kell a budapestieknek.

2022. június 29. 09:11
null

Budapest baloldali vezetése továbbra is a fővárosban élők megsarcolását tervezheti, erre utal Tüttő Kata főpolgármester-helyettes felszólalása egy brüsszeli rendezvényen – írta a Magyar Nemzet a Médiaworks-Hírcentrum értesüléséire hivatkozva. 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a főpolgármester-helyettes az elmúlt hetekben többször is beszélt arról, hogy Budapest lakóinak spórolnia kellene az energiával és kevesebbet kellene autóba ülniük.

– így összegezhető Tüttő Kata, Budapest főpolgármester-helyettesének mondandója, amit egy brüsszeli fórumon adott elő. A szocialista politikus a régiók bizottságának energia- és klímavédelmi szakbizottságának elnökeként beszélt arról, hogy a magas energiaárak miatt „nagyon-nagyon rövid idő alatt sok minden megváltozik,és az ambiciózus brüsszeli zöldvállalások nem lesznek tarthatók az állampolgárok aktív részvétele nélkül” – idézte a lap a főpolgármester-helyettest.

Budapest csatlakozik a Városok energiatakarékossági sprintjéhez

Mint ismert, Tüttő a közelmúltban jelentette be a Spirit FM Aktuál című műsorában, hogy Budapest csatlakozik a Városok energiatakarékossági sprintje elnevezésű brüsszeli kezdeményezéshez.Az európai uniós indítványban egyebek mellett autómentes övezetek és napok szerepelnek, de

a politikus arra is felszólította a budapestieket, hogy a takarékosság jegyében a kevesebb autózás mellett fogják vissza az otthonaik energiahasználatát.

Hasonló elvárásokat fogalmazott meg a fővárosi lakosoknak Karácsony Gergely főpolgármester másik két helyettese is, Bősz Anett és Kerpel-Fronius Gábor is – tette hozzá a Magyar Nemzet oldalán.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feketepemete
2022. június 29. 20:06
Lol, ez mekkora duma, ki ez a nőszemély? Ő van miértünk vagy mi őérte?? Mi meg még rövidebb idő alatt még több változást és személyes példamutatást várunk el a főváros baloldali vezetésétől: 1. csak tömegközlekedést használva közlekedjenek 2 zuhanyzás csak 3 hetente 3. télen max. 18 fok 4. nyáron nincs klímahasználat 5. ruhát csak szellőztessenek és +1 szolidaritásból a vagyonuk 10%-át osszák szét a fővárosi rászorulók között
Szandras
2022. június 29. 18:38
Légy úttörő te kis vörös lotyó! Kezdd el és mutasd meg hogyan kell takarékoskodni!
KBA98
2022. június 29. 17:16
Elvtársak! Gyakoroljatok önkritikát és takarodjatok a fővárosból és az országból is!
Magyarvagyoknemturista
2022. június 29. 17:04
Nem nem tüttő! Én mint polgár várok nagyon rövid idő alatt sok változást a városvezetésben! Takarodjatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!