Brit NATO-misszióvezető: Az angol flottának harcolnia kellene az oroszokkal

2022. június 01. 18:16

Az Ukrajna elleni orosz fekete-tengeri blokád megszüntetésének érdekében vetnék be a hadihajókat.

2022. június 01. 18:16
null

A brit Királyi Haditengerészet hadihajóit be kellene vetni

az Ukrajna elleni orosz fekete-tengeri blokád megszüntetésének érdekében

 − vetette fel az Egyesült Államok NATO-delegációját vezető konzervatív parlamenti képviselő.

Az Independent cikke szerint Alec Shelbrooke elmondta, hogy a brit hadihajók védekezés esetén halálos, pusztító erejű fegyvereket is bevethetnének a misszióban, amely arra irányulna, hogy az ukrán búzaszállítmányokat védjék meg.

Nyitókép: AFP

Összesen 259 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szilvarozsa
2022. június 04. 08:31
Megvannak a világirodalmi szintű sorok! By the way ... Csak sajnos, az a fura érzésem van, mintha egyik sem lenne eredeti Ted NER-Killer. :( Koppintanod kell az "ars poetica-dat? By the way ...
Reszelő Aladár
2022. június 02. 15:42
A Montreaux-i egyezmény kifejezetten tiltja a nem felségvizekkel rendelkező hatalmak hadihajóit a Fekete tengeren nagyjából bármikor. Vagyis ha hirtelen Nagy Britanniának nem lesz egy szigete és lesz belőle Fekete tengeri tagállam, akkor semmi dolga arrafele. Ez persze csak egy egyezmény, amit egészen valószínűtlen módon még csak be is tartottak a történelem során, ráadásul Nagy-Britannia is aláírója. Az viszont látszik, hogy a Briteknek nincs ellenére egy komolyabb háború és úgy tűnik messze hajlandóak elmenni "védekezni", főként ha ezzel Boris Johnson kerti partijáról is sikerül elterelni a figyelmet. Inkább tízezrek halála valahol távol, mint egy belpolitikai perpatvar. Ez olyan angolos.
Wezuv
2022. június 02. 12:27
Miért kell minden senkiházinak a személyes véleményét megjeleníteni? Kinek jó ez? Én már unom!
lyon
2022. június 02. 10:42
Azt mondják, hogy a NATO egy védelmi szövetség, ami azt jelenti hogyha valaki megtámad egy NATO országot akkor az egész NATO-t támadta meg. Ha Britek támadnak meg önként egy másik országot, vagy annak bármijét, akkor ahhoz a NATO-nak ugye semmi köze, mert a szövetség nem a támadásról szól, hanem a védelemről. Csak azt felejtették el a Britek vezetői, hogy szóltak szépen : 2 -3 perc.... Ezek nem normálisak az már biztos. De ha ezt a népük hagyja, akkor ők sem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!