Magyar történelmi filmben alakíthat főgonoszt Kevin Spacey

2022. május 05. 16:30

A tatárjárás korát feldolgozó filmben Christopher Lambert is szerepet kaphat.

2022. május 05. 16:30
null

A Nemzeti Filmintézet (NFI) csütörtökön jelentette be, hogy 1,26 milliárd forintos gyártási támogatás szavazott meg az 1242 – A Nyugat kapujában című kalandfilmre, amely magyar-mongol-angol koprodukcióban készül, a rendezője pedig Soós Péter lesz – írja a 24.hu.

Soós Péter a portálnak elmondta: a filmet nemzetközi alkotógárda készíti, és megerősítette, hogy Kevin Spacey is játszhat a filmben, már van aláírt szerződése is. Mint a rendező elmondta, Spacey egy itáliai bíborost, a történet főgonoszát alakítja majd a filmben.

Nagy valószínűséggel Christopher Lambert is szerepel majd, egy agg magyar kereszteslovag szerepében tűnik majd fel. Eric Roberts egy Ákos nevű kapitányt alakíthat, és Terence Stamp lesz majd a narrátor.

„A film a 13. századba repít vissza, amikor Batu kán, a világhódító Dzsingisz kán unokája, a sztyeppe kegyelmet nem ismerő ura seregével Esztergom falai alá ér. Európa meghódítása előtt el kell söpörnie útjából a magyar várat. A maroknyi védő Eusebius kanonok és a spanyol zsoldoskapitány, Simon vezetésével az utolsó harcra készül. Segítségre nem számíthatnak. Talán a pápai legátus megérkezése és a mongol holdújév ünnep ad egy kis haladékot a magyaroknak” – áll az NFI közleményében.

 

Fotó: Warner Bros. / Legendary Enterta / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. május 06. 12:19
Azért lefordítani se kell mindent, hogy egy kicsit kelljen hozzá magyarul is tanulni, mert így lesz a magyar világnyelv. Olyasmi, mint a Kingdom Come cseh fejlesztésű játék, amihez kell egy magyar szótár is, mert a kunok magyarul beszélnek, ami nincs lefordítva, de még feliratozva se. Ahhoz bizony meg kell nézni a wikipédián, hogy mit jelent a mondat. Magyarok vagy magyarul tudók előnyben.
sorivo4
2022. május 06. 12:13
"Christopher Lambert is szerepel majd, egy agg magyar kereszteslovag szerepében tűnik majd fel" Hány száz éves "agg"?
Halder
2022. május 06. 08:24
Lehet csinálni akkor egy filmet a holokausztról és a főgonosz ne egy német, hanem egy zsidó legyen.
Halder
2022. május 06. 08:21
"Mint a rendező elmondta, Spacey egy itáliai bíborost, a történet főgonoszát alakítja majd a filmben." Miiii ? Ez, hogy ? Tatárok támadtak meg és az egész térséget, nem kellett nekik külső hatás pokoli pusztítás végeztek és erre egy keresztény bíboros a főgonosz ? Igen volt vita Rómával, de nem Róma kérte fel a tatárokat támadásra. Kritizálni lehet Rómát, de, hogy nem a tatár a gonosz.... Ez olyan, mint mikor kiadták a zsidónak a Nándorfehérvárról szóló filmet és azonnal cigány és szidó harcosok jelentek főhősnek, magyar nem sok. Itt tényleg mindenki hülye ?? Egy tatárjárás kapcsán is egy bíboros lesz a főgonosz ???????????? Biztos, hogy megint egy kereszténységet támadó filmet kell készíteni a magyar államnak ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!