A Washington Post szerint korlátozza információit az amerikai hírszerzés Kijev felé

2022. május 12. 10:03

Az Egyesült Államok nem tud olyan információkat közölni, amelyek segítenének Ukrajnának az orosz legfelsőbb katonai vezetés tagjainak kiiktatásában.

2022. május 12. 10:03
null

Az amerikai hírszerzésnek szóló belső utasítása két tilalmat ír elő. Az egyik tilalom minden olyan információra vonatkozik, amely segít Ukrajnának a határain kívüli orosz létesítmények megtámadásában – írja a Washington Post.

A tilalom célja, hogy az Egyesült Államok ne vegyen részt azokban a lehetséges támadásokban, amelyeket „Ukrajna végrehajthat Oroszországon belül”.

Titkosszolgálati együttműködés

Jelenleg Kijev és Washington titkosszolgálati együttműködése magában foglalja az orosz csapatok elhelyezkedésével és mozgásával kapcsolatos információkat, amelyeket Ukrajna „valós időben” kap, műholdképeket és

bizalmas amerikai forrásokból gyűjtött jelentéseket az Egyesült Államokban.

Ezen túlmenően az Egyesült Államok a továbbiakban nem tud olyan részletes információkat közölni, amelyek segítenének Ukrajnának az orosz legfelsőbb katonai vezetés tagjainak, köztük Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnöknek és Szergej Sojgu védelmi miniszterek kiiktatásában. Egy magas rangú amerikai tisztviselő szerint az amerikai kormány döntése szerint Ukrajnában sem adnak tájékoztatást hollétükről. Ez a tilalom azonban nem vonatkozik az orosz tábornokra.

Nyitókép: AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Imre Debrecen
2022. május 12. 13:42
Ez itt a lényeg! Innen fúj a szél! "Az amerikai kongresszus elismerte az Orosz Föderáció és Putyin megsemmisítésére irányuló terveket" "A Fox News híres műsorvezetője, Tucker Carlson szerint Tulsi Gabbard korábbi hawaii képviselőnek mindenben igaza volt. Őszintén bevallotta, hogy ma a világ egy nukleáris katasztrófa küszöbén áll. Ennek oka pedig a Joseph Biden kormányzat politikája." "Gabbard a tévécsatorna adásában kifejtette, hogy a Biden-csapat akciói az orosz állam lerombolását célozzák. A Carlsonnal folytatott beszélgetés során ismét hangsúlyozta: túl nagy a tét, és ezt a konfrontációt meg kell állítani." "Gabbard hozzátette, a védelmi miniszter jól tenné, ha tájékoztatná az amerikaiakat, hogy az oroszok is nagyon világossá tették, hogy ha közelebb kerülünk az úgynevezett "győzelemhez" és a kinyilvánított célokhoz, Oroszországnak nem lesz más választása, mint nukleáris fegyvereket használni."
patópál
2022. május 12. 12:12
"Az Egyesült Államok nem tud olyan információkat közölni, amelyek segítenének Ukrajnának az orosz legfelsőbb katonai vezetés tagjainak kiiktatásában." Ez casus belli lenne. Annyira azért nem hülyék, hogy célponttá tegyék saját magukat - arra ott vannak az ukrán golyófogók.
minekkellregisztralni
2022. május 12. 11:30
Jöjjön a HUXIT, elég volt ebből a demokratikusnak hazudott USA-szopó EU-rezsimből!
nebulo15
2022. május 12. 11:13
Ne nézzék a világot teljesen hülyének, ilyen hírnek nincs semmi értelme, ki hisz ezeknek már elnézést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!