Bod Péter Ákos: Rengetegbe kerül a rezsicsökkentés

2022. május 29. 20:09

Az MNB korábbi elnöke szerint a kormány ismét egyes szektorok megsarcolásával próbálja egyensúlyba hozni a költségvetést.

2022. május 29. 20:09
null

Bod Péter Ákos szerint az állami pénzszórás visszafogása helyett a kormány ismét egyes szektorok megsarcolásával próbálja egyensúlyba hozni a költségvetést.

Feltűnően sok beruházás”

„A magyar költségvetés nyilvánvalóan sürgős stabilizálásra szorul” – fogalmaz a Menedzsment Fórumon megjelent írásában Bod Péter Ákos. Mint fogalmaz: „az állami kiadások között feltűnően sok a beruházás: ott bőven lehetne megtakarítani, bár az uniós fejlesztési pénzek társfinanszírozásán nem érdemes, a kamatkiadásokon nem lehetséges, a politikai elkötelezettségek miatti projekteken (Paks, kínai vasút, Fudán, stb.) nem egyszerű spórolni” .

A szakember szerint „az elmúlt nyolc évben bekövetkező sokféle költségnövekedés és a mai világpiaci energiaárak mellett sokszáz milliárd forintra rúg az állami támogatási igény”. Mint fogalmaz: „a kormány (még) nem szánta rá magát az indokolt, ésszerű intézkedésre: a tarifák felülvizsgálatára.”

Ki fog fizetni a magyar kormány által meghatározott extraprofit után? Mutatjuk!

A csütörtöki kormányinfót követően Nagy Márton és Rogán Antal egy háttérbeszélgetés keretében fejtette ki a kormány által extraprofit-adónak nevezett intézkedések részleteit. Összefoglalónkat ide kattintva olvashatja!

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. május 30. 16:38
T Bod Péter Ákos ! Az viszont biztos, hogy sokkal kevesebbe mintha Ön lenne a Jegybank elnöke.
Elmekortan
2022. május 30. 15:09
Bod P. Téged lehet anyázni. Nem igen vagy libernyák. Nem eléggé. És még téged ajánlott hajdan Orbán maga helyett!!! Mi lett volna, ha bejön????
Bika57
2022. május 30. 10:48
Ez a kecske,hogy szökött el a kis állat simogatoból.
zakar zoltán béla
2022. május 30. 10:12
áruló
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!