A Telex-főszerkesztő szerint technikai hiba miatt szerepelt rossz dátum az erdélyi szavazatkidobós cikkükben

2022. március 31. 17:00

Dull a Transzparens Újságírásért Alapítvány Független Választási Médiafigyelő Delegációjának magyarázta a történteket.

2022. március 31. 17:00
null

Mint arról beszámoltunk, Parászka Boróka lakhelyétől nem messze kidobva találtak 25-30 szavazólapot, a baloldal pedig ennek hatására a külhoni szavazatok megsemmisítését követeli. A hírről beszámolt a Telex is, a Google keresőmotorja által tárolt változat alapján pedig

a Telex valójában február elsején hozhatta létre a cikket.

Mindez azért furcsa, mert a levélszavazatokat Erdélyben csak március 15-én vehették át a választópolgárok.

„Technikai hiba”

A Transzparens Újságírásért Alapítvány Független Választási Médiafigyelő Delegációja megkereste a Telexet az eset kapcsán, arra keresték a választ, hogy a portál mikor írta meg először a cikket, valamint hogy mi a magyarázat a fent ismertetett anomáliára. A Telex főszerkesztője a következő magyarázatot küldte válaszul:

„Tisztelt Alapítvány!

A cikk a Transtelexen jelent meg ma reggel 8:55-kor, ezt a Telexen is közöltük.
https://transtelex.ro/kozelet/2022/03/31/kidobott-levelszavazatok-erdely

A cikk szerkesztőségi rendszerünkbe való átvételekor technikai hiba történt a dátumozással, visszaugrott egy véletlen időpontra, ezt azonnal megjavítottuk.

Üdvözlettel: Dull Szabolcs

főszerkesztő, Telex”

Nyitókép: YouTube / atv

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2022. április 01. 17:08
Nagy Imre is véletlen technikai hiba miatt ugrott fel a Kádár, Apró kötélre.
jogász
2022. április 01. 15:14
Maradjunk a tényeknél. Mindenkinek lehet igaza, de sajnos a szavazás mechanizmusa alapján nem zárható ki annak a lehetősége sem, hogy azért kellett felbontani a lezárt borítékokat, hogy azokból kiszűrjék az ellenzékre leadottakat és azok azonosító lapjaival "helyesen" kitöltött szavazólapokat tegyék zárt borítékba (a felbontott borítékok bármilyen más borítékkal helyettesíthető, nem kötelező az eredeti, mint ahogy a személyes leadás, vagy a postai út sem. Ezek mindegyike visszaélésekre adnak lehetőséget, és jogi úton egyszerűen szabályozhatóak lennének, de mégsem teszik azt meg. Vajon miért?...) Visszatérve a konkrét esetre, pont az egyéni azonosító lapok hiánya teheti lehetővé azt, hogy valaki visszaélést követhessen el ezekkel. Teletex cikk - dátumozás, technikai hiba... ez tényleg nagyon gyanús, de nem lehetetlen. Hallottunk már hasonló magyarázatot négy évvel ezelőtt, a komplett választási számítógépes rendszer leállásával kapcsolatban is.....
llnnhegyi
2022. április 01. 12:20
Dull Full mérgében. Hamar lebuktak. Az internet nem felejt!!
Andris 7 éves
2022. április 01. 00:43
Én ezt még nem értem ehhez még túl fiatal vagyok valaki elmondaná mi folyik itt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!