Kelemen Hunor: Hitelteleníteni akarják a határontúliak szavazatait

2022. március 31. 17:02

Egyértelmű és buta provokációról van szó – jelentette ki az RMDSZ elnöke.

2022. március 31. 17:02
null

A Magyar Nemzetnek nyilatkozott Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a sajtóbeszámolók szerint kidobott és részben elégetett levélszavazatokkal kapcsolatban. Kelemen kijelentette, hogy „egyértelmű és buta provokációról van szó”.

A választások célegyenesében próbálják manipulálni ilyen módon a közvéleményt, hitelteleníteni akarják a határontúliak szavazatait, a szavazás egészét, és ez teljes mértékben elítélendő. Szó sincs semmiféle választási csalásról”

– fogalmazott az erdélyi politikus. Kifejtette, hogy jól mutatja a szándékot, hogy a szavazólapokat csak annyira égették el, hogy azért látható legyen a baloldali vagy bármilyen pártra leadott szavazat. Hozzátette azt is, információi szerint a rendőrség egyetlen nyilatkozatot sem talált a helyszínen, ami nélkül nem is érvényes a levélszavazat, hiszen nincs ott a személyes igazolása annak, hogy ki adta le a voksot. – Ez is azt mutatja, hogy manipulálás és provokáció történt. Aki ilyesmire vállalkozik, az bármire képes – fűzte hozzá Kelemen Hunor.

Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2022. március 31. 20:25
Csak azok nem látják, hogy ez a szabályos, de ostobán kivitelezett titkosszolgálati művelet, akik nem akarják: mert érdekükben áll csalás látszatát kelteni. Érzik a dögök, hogy nagyot buknak: elbaszták az egész kampányukat, ráadásul egy hülyét választottak pofozóbábunak is. Menteni akarják a látszatot, miért buknak jó nagyot.
Draco Paladin
2022. március 31. 20:12
Az erdelyi szekelycsicskak, Europa legbutabb kisebbsege, ismet kitettek magukert... Hogy lehet valaki ennyire buta, mint ez a Kelemen?
Lajoss
2022. március 31. 18:15
Sikerült,Hunor,hitvány csalók vagytok.
lazsu
2022. március 31. 18:02
Bizony, azt kellene! Rajtatok kívül ki férhet még hozzá a szavazatokhoz? Senki. És titeket provokáltak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!