Magyarország élre tört az uniós források felhasználásában

2021. november 25. 10:20

Európai Számvevőszék az Európai Parlament jelentése szerint több tagállam is behozhatatlan lemaradással küzd a pénzek lehívásában.

2021. november 25. 10:20
null

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye szerint az Európai Számvevőszék az Európai Parlament tegnapi plenáris ülésén mutatta be 2020-as éves jelentését, amelyben megállapítja, hogy

Magyarország teljesítménye kiemelkedő volt a 2014-2020-as pénzügyi időszakban.

„2020 végéig az európai strukturális és beruházási alapokból Magyarország közel 15 és fél milliárd eurót használt fel, amellyel lakosságarányosan a legjobb eredményt érte el a V4 országok közül, az egész EU-t tekintve pedig negyedik helyen áll a három balti állam mögött” – emelte ki Kósa Ádám, a Fidesz képviselője.

Magyarország esetében a forrásvesztés esélye nem áll fenn

A jelentés szerint több tagállam behozhatatlan lemaradással küzd a pénzek lehívásában, ami a hétéves pénzügyi időszak végéhez közeledve komoly veszteségeket fog okozni számukra. Kósa Ádám kiemelte:

„A magyar kormány kemény munkájának köszönhetően Magyarország esetében a forrásvesztés esélye nem áll fenn. A közbeszerzések vonatkozásában az Európai Bizottság belső piaci eredménytáblája alapján Magyarország az uniós középmezőnyben található, Németország, Írország vagy a Benelux államok társaságában”.

Deutsch Tamás már a jelentés szakbizottsági bemutatása kapcsán elmondta: „A magyar kormány korrupcióval szembeni zéró toleranciájának és a 2011-ben megerősített közbeszerzési szabályoknak köszönhetően hazánkban 2010 óta folyamatosan javul a források felhasználásának szabályossága és hatékonysága, és ez visszaköszön a Számvevőszék jelentésében is.”

(MTI)

Kép: makronóm.mandiner

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
general Ziaul Hakk
2021. november 25. 13:02
TolvajBandaTAG (!!!) dajcstompika (narkós féreg) nyilatkozata : hihetetlen pofátlanság ! A tolvaj mondja magáról (!) , hogy sohasem lopott . Bicskanyitogató szemtelenség ! dajcstompi : ingyenélő , orbán-kitartott parazita gazember .
llnnhegyi
2021. november 25. 11:48
Ahol nincs korrupció,ott jól mennek a dolgok. Nálunk például. A liberalbolsevista horda lábai megroggyantak a hírre! Cseh Katalin botmixerét feldugta magának! Bod Péter Ákos sír.
Pipas 3
2021. november 25. 11:20
Itt is látszik hogy a magyar kormány mennyivel előbbre látható! Dolgozik!
OberEnnsinnen
2021. november 25. 11:14
Hiába, ez a diktatúra, a lopás, a korrupció. És mindez az Európai Unió SZIGORÚ IRÁNYELVEINEK betartásával... Ahogy a napsugárarcú Hillary Clinton nagyasszony megmondta: "Magyarországot egy autokratikus, kapzsi és korrupt vezető irányítja" - no ezért mutat az eredményjelző ilyen eredményt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!