A felezés ellenére tartani tudja a főváros az idénre tervezett iparűzésiadó-bevételét

2021. augusztus 27. 19:39

Megint csak a felesleges, hazug hisztériakeltés és siránkozás ment az érdemi munka helyett!

2021. augusztus 27. 19:39
null
Wintermantel Zsolt
Wintermantel Zsolt

„Megint csak a felesleges, hazug hisztériakeltés és siránkozás ment az érdemi munka helyett!

A mikro, kis és közepes vállalkozásoknak (kkv) automatikusan járó iparűzésiadó-felezés ellenére is tartani tudja a főváros az idénre tervezett 139 milliárdos iparűzésiadó-bevételét – erről Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes beszélt egy mai sajtó-háttérbeszélgetésen. A kormányzat még tavaly decemberben jelentette be, hogy a kkv-k, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját az idén január 1-től a felére csökkenti. Az intézkedés a pandémia okozta gazdasági válság enyhítésének egyik eleme, egy vállalkozás akkor jogosult a kedvező iparűzési adómérték alkalmazására, ha a nettó árbevétele vagy mérlegfőösszege nem haladja meg a négymilliárd forintot.”

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2021. augusztus 28. 00:23
Leszophatod bő nyállal......
McFoker
2021. augusztus 27. 22:59
Megbuktál öreg... Legalább tisztességben elvonulva töltenéd az idődet.
Carsac
2021. augusztus 27. 21:28
Elérkezett az idő, hogy ismét örülök annak, hogy a vállalkozásaim nem Budapestre vannak bejelentve. Fillért sem a töketleneknek.
józan paraszti ész
2021. augusztus 27. 21:02
"A mikro, kis és közepes vállalkozásoknak (kkv) automatikusan járó iparűzésiadó-felezés ellenére " Csak szólok, hogy ez nem igaz. Az HIPA felezést február 28-ig lehetett kérelmezni. Ezt a kis és középvállakozások 99 %-a nem tudta. - Csókoltatom a kamarát aki nem volt képes erre felhívni a figyelmet. Igaz még csekket sem küld (de még csak egy levelet a számla számmal sem), csak végrehajtást. - Ezért sem lesz nagy HIPA kiesés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!