Dömötör Csaba: A Bizottság elkésett a vakcinaszerződésekkel

2021. április 06. 11:38

Dömötör Csaba kedden közzétett videójában a Magyarországot többször is támadó Paul Krugman érveit sorakoztatja fel az Európai Bizottság elhibázott vakcinabeszerzési politikáját elemezve.

2021. április 06. 11:38
null

„Egy: késve szerződtek, kettő: nem vették figyelembe, mi az ára annak, ha késnek a szállítmányok, három: lemondtak az érdemi szankcionálásról. Ezt a három fő hibát követte el Brüsszel a vakcinaszerződések ügyében” – áll Dömötör Csaba Facebook bejegzésében. 

Dömötör Csaba a hazánkat többször is élesen támadó liberális publicista, Paul Krugman Politicoban lehozott elemző cikkére hivatkozva azt rója fel az Európai Bizottság elhibázott vakcina-beszerzési politikája kapcsán, hogy bár az Unió képviseletében már nyáron elkezdődtek a tárgyalások a nagy gyógyszeripari cégekkel, a végleges szerződéskötésekre csak ősszel került sor, amikorra más nagyobb országok beelőzték Európát. 

A másik fő hibaként a hibás kockázatelemzést említi Dömötör Csaba, miszerint az árak leszorításának szándéka megelőzte a józan egészségügyi szempontokat. „Az emberi élet megfizethetetlen, és a gazdaság zárva tartása pedig napi többtízmilliárd forintba kerül, ezért Brüsszelben rossz dolgokat néztek” – mondta a Miniszterelnökség államtitkára.

„Láthattuk milyen, ha bürokraták hoznak döntéseket,akiknek nincs kapcsolatuk a való élettel, és a hibáik nem számonkérhetőek. Ha egy nemzeti kormány hozott volna ekkora ordas nagy hibát, annak már rég politikai bukás lett volna a vége” – mondta Dömötör Csaba. 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2021. április 06. 17:11
Jurova es donatleszbika halaszthatatlan ügyei!
nyugalom
2021. április 06. 17:09
Jurova es az ő jogászai! Egy kis korrupcio, csak rajuk tartozik! Gazemberek!
olajfa1
2021. április 06. 14:56
Az EU 'ELQRTA! NEM KICSIT DE NAGYON"... Feriné meg mehet az EU-ba és követelheti az oltóanyagot! Meg ott terjessze inkább a vírusát!... Ferit meg remélem hogy az EU-s EMA által bevizsgált, és jóváhagyott Astra Zenekával oltották be!
aleb19
2021. április 06. 12:34
tereles...nem az oltas a legfontosabb mostansag napi 40-50 osztrak hal meg ....alig oltogatnak ott kozben vitya vilagbajnok szinten oli -kb 250 naponta- a magyarokat az oltason lovagolva
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!