Megvan az első amerikai állam, amelyik megadóztatja a techcégek hirdetési bevételeit

2021. február 15. 20:35

Maryland államban új törvényt fogadtak el, amelynek értelmében akár tízszázalékos adót is kivethetnek a digitális reklámokra.

2021. február 15. 20:35
null

A reklámok után befizetendő adó mértékét többkulcsos rendszerben alkották meg a Gizmodo szerint, ezáltal azok a cégek fognak a legtöbbet fizetni, amelyeknek a legnagyobb a bevétele. Akinek például 100 millió és 1 milliárd dollárt közé esik a bevétele, az 2,5 százalékos reklámadót fizet, de akié meghaladja a 15 milliárd dollárt, az már 10 százalékot.

Bill Ferguson, a tagállami szenátus elnöke szerint a döntés után a techcégek csak „korrekt mértékű” adót fognak befizetni a bevételeik után. Kiemelte: a koronavírus-járvány ezeknek a cégeknek a bevételét csak növelte, más vállalkozásokkal ellentétben, így nem fog nekik nagy nehézséget teremteni az összeg előteremtése.

Maryland mellett más tagállamokban is felmerült már, hogy olyan törvényt hoznak, amely megadóztatná a techóriásokat, ez eddig Connecticut és Indiana államokban merült fel.

Nyitókép: Sefa Karacan / Anadolu Agency / AFP

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Harangláb
2021. február 16. 08:31
Szólni kéne az SZFE-seknek, hogy helyzet van, tüntethetnek a szólásszabadságért...
hegyivadász
2021. február 16. 07:22
Nahát. Mintha emlékeznék valami reklámadóra, meg az ellene szóló tiltakozásokra itthonról. Ráadásul a fő kifogás annak progresszivitása volt. Most meg mit látok? Progresszív reklámadó Marylandban? De ez biztos más lesz, ez jó, hiszen ezt a fényességes, immáron Trump mentesített, a haladó Biden kormányzat alatt virágzó Ámerikában vezetik be. Innentől kezdve ez az új mérce. A hazai tiltakozók is fel fogják nyomban fedezni, hogy valójában ők is mindig is ezt szerették volna.
qwrtzq
2021. február 15. 22:46
republikánus állam
Robur
2021. február 15. 22:44
Én leszarnám.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!