A WHO és az Afrikai Unió is elítélte a tanzániai elnök vakcinaellenes és rasszista kirohanását

2021. január 28. 20:05

WHO és Afrikai Unió szerint az afrikai országoknak támogatniuk kell a vakcinákat.

2021. január 28. 20:05
null

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Afrikai Unió (AU) csütörtökön hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az afrikai országokban is beoltsák a lakosságot a koronavírus ellen, és felszólították John Magufuli tanzániai elnököt, hogy ne kérdőjelezze meg a koronavírus elleni vakcinák hatékonyságát, ahogyan azt tette az előző nap.

A két szervezet azt követően foglalt állást a témában, hogy Magufuli egyenesen veszélyesnek nevezte a vakcinákat.

„Ha a fehér ember képes lenne valódi vakcinákat létrehozni, már feltalálta volna az oltást az AIDS, a tuberkulózis, a malária és a rák ellen” – fogalmazott az elnök szerdán egy nyilvános eseményen, amelyről a The Citizen nevű helyi napilap számolt be.    

Matshidiso Moeti, a WHO regionális igazgatója felhívást intézett a tanzániai kormányhoz, hogy a kontinens többi országához hasonlóan készüljön fel a lakosság beoltására a koronavírus ellen. Azt is kérte, hogy a tanzániai hatóságok osszák meg az adatokat a WHO-val az országban uralkodó járványhelyzetről, Tanzánia ugyanis április vége óta nem közöl atokat.    

John Nkengasong, az Afrikai Unió betegségmegelőzési központjának igazgatója azt hangoztatta, hogy a kontinensnek egységesnek kell lennie a járvány elleni küzdelemben.    

A Tanzánia által a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban utoljára közölt adatok szerint áprilisban 509 fertőzött volt az afrikai országban, és közülük 21-en haltak bele a betegség szövődményeibe. Az elnök júniusban bejelentette, hogy „isteni közbeavatkozásnak köszönhetően legyőzték a járványt”.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Anthony Siame

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2021. január 29. 06:27
A fehérek nem tudnak oltást fejleszteni, a négereknek meg sajnos éppen most más dolguk van, úgyhogy mindenki készüljön fel, nem lesz oltás. :( de amint amint lesz rá idejük, Tanzánia legyőzi a covidot saját fejlesztésű vakcinával.
választópolgár
2021. január 29. 02:56
Ez most lefehérezett minket?
civis72
2021. január 28. 22:34
Európaiak ezrei várják hogy Tanzániai egyetemeken szívhassák magukba a tudást
Andilla
2021. január 28. 22:27
Csak nehogy vigyenek oda is egy kis demokráciát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!