Varga Judit: Felháborító, hogy az Európai Bizottság enged a befolyásolásnak

2020. október 13. 15:15

Az uniós bizottság jelentése ismételten bebizonyította: nem más, mint politikai nyomásgyakorlásra alkalmas eszköz – fogalmazott a miniszter.

2020. október 13. 15:15

Magyarország felháborítónak tartja, hogy az Európai Bizottság enged a politikai, közvetlen és nem átlátható befolyásolásnak, az pedig szomorú, hogy a magyar ellenzék, valamint a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott szervezetek véleményét tekintik elfogulatlannak és pártatlannak – jelentette ki az igazságügyi miniszter Luxembourgban kedden.

Varga Judit az uniós tagországok európai ügyekkel foglalkozó szakminisztereinek tanácsülése szünetében az MTI-nek telefonon nyilatkozva közölte, az uniós bizottság jelentése ismételten bebizonyította: nem más, mint politikai nyomásgyakorlásra alkalmas eszköz.

Kiemelte, jogilag is aggályos, hogy az unió tanácsának elnöki pozícióját betöltő Németország az Általános Ügyek Tanácsa elé hozta az Európai Bizottság nemrégiben bemutatott jogállamisági jelentését, az erre vonatkozó kezdeményezést ugyanis tavaly a tagállamok konszenzus hiányában nem fogadták el.

Cikkünk frissül.

(MTI)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2020. október 14. 02:11
Középeurópa úgy jár a legjobban, ha azonnal állami szinten felveszi a kapcsolatot a Britekkel, és saját útját egyengetve, meglengeti a kilépés lehetőségét. Addig a szarakodás nem fog leálni. Az eunak már úgy is annyi.
Szuverén maffiaállam
2020. október 13. 19:07
Aki fizeti a zenészt, az rendeli a nótát. Az AB nem független.
olajfa1
2020. október 13. 18:58
Ez az EU a Hitleri fasisztáknál is sokkal FASISZTÁBB LETT!
jánosbácsi
2020. október 13. 17:26
Ideje lenne már valamit bizonyítani ,hogy nem hiába választották meg igazságügyi miniszternek, mert panaszkodni mindenki tud, még egy útkaparó közmunkás is. Ne féljen feltárni a teljes igazságot az Európai Bizottság előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!