Momentum: Először a magyar Parlamentben

2020. július 15. 11:42

Az Országgyűlés fideszes többsége végül megszavazta: tovább engedik a miniszterelnöknek az EU-s pénzek ellopását, a demokrácia leépítését.

2020. július 15. 11:42
Donáth Anna

„Tegnap történetében először szólalt fel a Momentum Mozgalom a magyar parlamentben: az EU-s forrásokról szóló vitában vettem részt európai parlamenti képviselőként. Bár előzetesen 40 másodpercet kaptam, megpróbáltam kihasználni az időkeretet, és közvetlenül a bent ülő kormánypárti képviselőkhöz szóltam.

Elmondtam nekik, hogy azért veszek részt a vitán, hogy a magyar állampolgárok nevében megüzenjem: meg fogjuk védeni a magyaroknak járó EU-s pénzeket és a magyar demokráciát Orbán Viktortól.

Mert a képlet egyszerű: a kevesebb demokrácia azt jelenti, hogy kevesebb pénzt kapunk az EU-tól. Azzal, hogy a magyar kormány leépíti a jogállamot, uniós pénzt vesz el Magyarországtól. Jogállamisági feltételekhez kötni az EU-s támogatásokat normális demokráciában nem okoz semmilyen fennakadást és zavart. Ha az állam és a jogrendszer igazságosan működik, akkor nincs mitől félni.

Az Országgyűlés fideszes többsége végül megszavazta: tovább engedik a miniszterelnöknek az EU-s pénzek ellopását, a demokrácia leépítését. Egy egyszerű kérdésre kellett választ adniuk a kormánypárti képviselőknek: Orbán Viktor vagy Magyarország fontosabb számukra?

Ez a határozat világosan kimondja: a magyar kormány és parlamenti többsége továbbra is EU-s pénzeket akar lopni, és tovább folytatnák a magyar demokrácia leépítését. Ha az uniós szervek, ha Európa polgárai kíváncsiak arra, mire költik itthon ezt a rengeteg pénzt, hirtelen »szabadságharcról« beszélnek, és inkább bedöntik a teljes európai költségvetést, de nem mondják meg, hová lett a pénz.”

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andilla
2020. július 16. 11:52
A Momentum szintje: ma este hatkor a "Füstölgő Marha" nevű vendéglátóipari egységben hívják sörözésre a híveket...
fogas paduc
2020. július 16. 10:58
Aztán mi is történt momentán a momentumnál a kampánypénzekkel?
kutyauraság
2020. július 16. 10:43
Nem olyan magyar állampolgár vagyok, akit ez a némber bárhol is képviselhet.
vbzsolti75
2020. július 16. 10:02
"a magyar állampolgárok nevében megüzenjem" - én ugyan nem kértem meg erre a Momentumot. Meg semmi másra. Meg a választók többi 98% sem, ha jól emlékszem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!