Megkezdődik a budapesti lazítás: a főváros két hét késéssel követi a vidéket

2020. május 16. 14:13

Orbán Viktor elmondta: a járvány megfékezéséért vívott csatát megnyertük, a budapesti kijárási korlátozást is feloldják. A kormányfő azt kérte a polgármesterektől, ne vegyék félvállról a kockázatot, és az idősotthonokra különösen figyeljenek oda.

2020. május 16. 14:13

A járvány megfékezéséért vívott csatát fényesen megnyertük – jelentette ki Orbán Viktor Facebook-üzenetében. „A fertőzésen átesettek száma alacsony, az új megbetegedések száma is kedvezően alakul, mivel időben meghoztuk a döntéseket, és mindenki egyaránt felelősségteljesen viselkedett. Köszönet érte!” – fogalmazott. 

A járvány erejét Budapesten is letörtük, így megfontoltan itt is áttérhetünk a védekezés második szakaszára” – mondta. „A kijárási korlátozást feloldjuk, és a főváros mindig két hét késéssel követi a vidéket. A felelősségteljes magatartás, a védőtávolság betartása Budapesten különösen fontos. Arra kérem a polgármestereket, ne vegyék félvállról a kockázatot, és külön figyeljenek oda az idősotthonok biztonságára. Hajrá, Budapest!” – zárta megszólalását a kormányfő.

 

Összesen 306 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2020. május 17. 19:55
A feltételes mód, lehetővé teszi,hogy mást tegyen, mint amit mond.
Menhetten
2020. május 17. 13:55
Röfi. A te jogi végzedséged csak jelképes értékű. Szart sem ér...
piscsik
2020. május 16. 23:01
Köszönjük szépen Miniszterelnök úr amit értünk tett! Áldja meg az Isten!
Illieral
2020. május 16. 20:29
Teljesen rendben van, hiszen az aktív esetek száma, kevesebb, mint 1700 10 millióból. Iskolákat meg nyíssák újra ha lehet, és meg kellene hosszabítani a tanítást is vagy 2 héttel. Ja és az oktatásért felelős akciócsoportot meg jól segerúgni, mai napig, azaz 2 hónappal a szigorításoktól sem sikerült központilga megszervezni az oktatást, Facebokos órák vannak, már ha vannak, mert leginkább nincsenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!