Márciusban indul az azonnali átutalás

2020. január 22. 10:21

Akár a 40 milliárdot is elérheti a bevezetés költsége.

2020. január 22. 10:21

Március másodikán elindul az azonnali fizetések rendszere, valamennyi klíringtag felkészült a bevezetésére, a tesztelések alapján sikeres indulással számolnak – mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Hozzátette: az azonnali átutalás bevezetését a jegybank szabályozza és felügyeli, a bankszektor 30-40 milliárd forintot költött az új rendszerre.

Becsei András, a Magyar Bankszövetség elnöke elmondta, hogy ez a rendszer a magyar bankszektor valaha volt legnagyobb egyszeri beruházása, több százezer munkaórát fordítottak a kifejlesztésére. Úgy vélte, ez is mutatja a bankszektor elkötelezettségét a rendszer sikeressége iránt, ami új pénzforgalmi korszakot hoz a magyar gazdaságba.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cambchanglug
2020. január 22. 11:59
M︆︆o︆o︆︆︆︆︆X︆︆︆︆︆i︆︆︆︆︆.︆n︆︆︆︆e︆︆︆t - nаgyszеrű projеkt fеlnоttеk számárаа, аkik szехpаrtnеrt szеrеtnеnеk tаlálni
írmag
2020. január 22. 11:32
A bevezetés költsége a felhasználók költsége, mint minden egyéb zsíros, jótékonynak ugatott, nagy ügyleteknél. Ne hintáztass!
Párhuzamos különvélemény
2020. január 22. 11:12
"30-40 milliárd forintot költött " tízmilliárd ide vagy oda...
bunko_jobbos
2020. január 22. 10:59
1 Az egyik bank, a nagyobbak kuzul nem lett kesz idore, ezeet halasztottak mostanra az indulast. Nem nevezem meg, mindenki sejti, hogy melyik a roppant rugalmas nagybank. 2 Lfszt koltottek ennyit, jo kamuszoveg, hogy mutassak, hogy majdnem megszakadtak a munkaban es megerdemli a megint himalajai magasssagokban levo profitjukat. Adjatok zsebkendot a konnyeimhez. 3 Nem valositjak meg az egesznek a lenyeget, a fizetesi kerelmet. Igy meg az egesz ertelme veszik el, meet igy meg nem tudja kivaltani a diszno Mastercardot, ami fosztogat bennunket szinte verswny nelkul. De elso lepesnek jo lesz. Hajra Matolcsy (nehogy azt higgyuk, hogy maguktol leptek volna)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!