Csúcsforgalom várható a hazai szállodákban szilveszterkor

2019. december 27. 11:25

Telt házra számítanak a szállodák szilveszterkor, csak a fővárosban több tízezer turista tölti az év utolsó napjait; ahogy Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán elmondta.

2019. december 27. 11:25

Hozzátette: míg a vidéki szállodákban inkább magyarok pihennek, addig a fővárosi hotelek külföldi turistákkal vannak tele.

A foglalásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy sokan már a kijelentkezéskor lefoglalják a jövő évi szilveszteri nyaralást, így nem meglepő, hogy az ünnep előtt alig lehet szabad szobát találni. A magyar szállodák egy részének olyan törzsvendégeik vannak, akik évről évre náluk szállnak meg karácsonykor és szilveszterkor; jegyezte meg.

Elmondta: az előzetes adatok alapján azt lehet mondani, hogy szinte teljes teltház volt karácsonykor Budapesten és a vidéki nagyvárosok szállodáiban is. A tapasztalat azt mutatja, hogy a családok bárhova utaznak, komplex kikapcsolódást keresnek. A vendégek a wellness mellett igénylik a legjobb ételeket, programokra is kíváncsiak, emellett, főképp a karácsonyi időszakban, keresik a gyerekprogramokat is – fűzte hozzá Flesch Tamás.

(MTI)
 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sceptical
2019. december 28. 00:45
2 millió éhező gyermek országában ez lehetséges??? Ez tuti valami fake news ...
kizökkentidő
2019. december 27. 13:58
Ha bulizásról van szó akkor már nem számít az ökológiai-lábnyom, akkor nem számít semmi, csak a bevétel.
Pierre
2019. december 27. 12:48
"Állami hitelből rombolják a műemlék házakat Tiborczék szállodájához Budapest belvárosában." https://blog.atlatszo.hu/2019/12/allami-hitelbol-romboljak-a-muemlek-hazakat-tiborczek-szallodajahoz-budapest-belvarosaban/
nemvagyoksanyi
2019. december 27. 12:26
>el vagyunk szigetelve >nem jön ide senki >páriaország
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!