Nézze meg, hogy térítenek a szabad keresztények Budapesten!

2018. október 19. 18:18

Különös módját választották az evangelizációnak péntek délután egy szabad keresztény csoport aktivistái. A budapesti Szent Imre Gimnázium előtt rendezett bizarr performansz Jézus feltámadását volt hivatott megjeleníteni. Röpriportunk a helyszínről.

2018. október 19. 18:18
Constantinovits Milán
Constantinovits Milán

Egy kapucnis pulóverébe burkolózó nő akkurátusan leterített egy takarót az eső áztatta betonon. Mellette méretes cserepes páfrány(?) és egy elakadásjelző. A nő hasra fekszik, egy kék kabátos, középkorú férfi pedig szenvedélyes szónoklatba fog mellette. 

Messziről azt is hihetnénk, hogy a rögtönzött előadás a hajléktalantörvény elleni tiltakozás különös formáját jelenti, ám mint kiderül, egyáltalán nem erről van szó. Egy szórólapot osztogató srác elárulja, hogy ez egy kötetlen evangelizáció, ami a Felházból nőtte ki magát. Tulajdonképpen egy bibliodráma, amely Jézus kereszthalálát és feltámadását hívatott bemutatni. A prédikátor pedig egyenesen Svédországból érkezett, ahogy társa fogalmaz: „egy szabad keresztény felekezet tagjaként”. Ennél közelebbit nem tudunk meg, de a szónoklat valóban a feltámadás örömhírét sulykolja a gimnáziumból épp kilépő diákoknak. 

Ők vagy szeppenten, vagy kissé cinikus vigyorral figyelik az alakítást, miközben a szórólapos srác odasúgja, hogy

most nem beszélhetünk, mert most jön a feltámadás.

S valóban: a földön fekvő nő felpattan, diadalmasan magasba emeli kezét, a szónok pedig széles gesztusokkal hálát ad.

A szórólap egyébként önmagában is érdekes, egy fikciós képregény, amely a Tízparancsolatot kéri számon a főhősön, aki arra hivatkozik az isteni ítélőszék előtt, hogy voltak nála rosszabbak is: e képkockán pedig Hitler, Szaddám, Bin Laden és egy Ku Klux Klan-tag látható. A képregény narrátora pedig a történet egy pontján felveti, hogy mit szólt volna a főszereplő, amennyiben minden bűnét egy moziteremben a szerettei előtt levetítenék. A szoftos bűntudatkeltés végén pedig az örömhír terjesztésére szólítják fel az olvasót.

Távoztomban a szórólapos evangelizátor mosolyogva megjegyzi, hogy a város több pontján is előadják a performanszt, én pedig bólogatok, hogy feltétlenül megírom.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. október 23. 12:30
És a hívek azóta is egyre csak tódulnak.
amarna
2018. október 21. 07:28
....JESSZUSOM ....!!!!!
robag
2018. október 19. 23:07
Fura próbálkozás, de sokkal szívesebben látok hazánkban ilyesmit, mint térítő muszlimokat, mecseteket,.....
cutcopy
2018. október 19. 22:32
Azért jobb mint egy késes allahu akbar térítés, amúgy a rajzon az nem Sztálin hanem Szaddám akart lenni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!